İlk kez Güney Afrika’ya yaptığı gemi yolculuğunda takı tasarımına başlayan Büşra Velioğlu, bu yolculuğuna 28 yıldır tutkuyla devam ediyor.
Hayatının akışını değiştiren bu gemi yolculuğundan önce, Gorbon Işıl Seramik’te çini bölümünde çizim ve desenleme yapan tasarımcı, vakıflarla yaptığı çalışmalar sırasında güzel sanatlar akademilerinin tezhip ve hat hocalarından eğitim görme şansını yakalamış.
Büşra Velioğlu, kolye, küpe, bileklik, yüzük gibi takı tasarımlarında, temel ilham kaynağına doğayı koyuyor. Doğanın yanında mimari, resim, heykel gibi sanat dallarından da etkilenen tasarımcı, ana maddesi gümüş olan takılarını cam, çakıl taşı, tahta, deri, kumaş, keçe, kemik, boynuz ve değerli taşlarla süslüyor.
Takı tasarımına ilk başladığı dönemde, Üsküdar’ın tek gümüş atölyesinin sahibi Tandoğan beyle çalışmış. Osmanlı esintisiyle, etnik havanın hâkim olduğu tasarımlarını, öğrendiği tekniklerle birleştirmiş.
Sonrasında, Gündem İlkorur’la geçen 3 yılın sonunda, Bodrum’da Büşra Velioğlu Atölyesi oluşmuş.
Bir proje oluşturup peşinden gitmek Büşra Velioğlu Atölye geleneği. ‘100 Gümüş Balık’ bu seneki projesi. Sergi, 3 Mart Cumartesi günü, 16.00 – 19.00 saatleri arasında, Bitez Köyiçi’ndeki atölyesinde.