27 Temmuz 2024 Cumartesi

Büyükşehrin Bodrum’a 1 milyar 200 milyon TL’lik yatırımı nerede?

BHM
13.10.2023 20:39
Büyükşehrin Bodrum’a 1 milyar 200 milyon TL’lik yatırımı nerede?
Ahmet Aras, konuk olduğu TV programında Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte müstesna bir işbirliği içerisinde olduklarını ifade ederek, “Osman Gürün başkanım sağolsun, 1 milyar 200 milyon liralık yatırımla belki de Bodrum’un en büyük yatırımını yaptı altyapı ve arıtma tesisleri konusunda.” dedi.

HABER VİDEOSU
Bodrum’da yaz kış demeden patlayan su boruları ve boşa akan tonlarca su, plansızca yapılan altyapı çalışmalarından dolayı bir türlü tamamlanmayan köstebek yuvasına dönen yollar, %92’si tamamlandı denildiği halde hala denize akıtılan kirli kanalizasyon suları gibi pek çok sorun Bodrum’da çözüm bekliyor. 

Fox Tv’de yayınlanan Çalar Saat programında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bodrum’un en büyük sorunlarından birisinin “altyapı” olduğuna dikkat çeken Aras şunları söyledi: 

“Bodrum’da altyapı konusunda dört yıldır İnanılmaz bir yatırım yapılıyor; enerji, kanalizasyon, özellikle telekom (internet fiber optik altyapısı) gibi konularda ki biz bunların önünü açtık. Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte müstesna bir işbirliği içerisindeyiz. Osman Gürün başkanım sağolsun 1 milyar 200 milyon liralık yatırımla belki de Bodrum’un en büyük yatırımını yaptı altyapı ve arıtma tesisleri konusunda. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile beraber Torba, Kızılağaç, Yalıçiftlik ve İçmeler arıtma tesislerini ve kanalizasyonlarını yaptı. Gene olmayan yerlerimiz de var. Yağmur suyu tahliyelerini yaptık, sel baskınları oluyordu. Bu konuda belediye olarak ciddi yatırımlar yaptık ancak dört yıldır vatandaşlarımız çok sıkıntı çekti. Yollar konusunda şikayetler size de gelmiştir, kanalizasyon konusunda da… Ama 2024’ten itibaren artık Bodrum’un %92’sinde kanalizasyon ve diğer altyapı tesisi sorunu kalmayacak. Yollar da yapılıyor şu an. 26 kilometrelik yolun Büyükşehir Belediyesi ihalesini yaptı. Ben zaten kendi sorumluk alanındakilerin hepsini yapıyorum. 

2024 yılından sonra vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu altyapı sorunlarının çoğu çözülmüş olacak, yollarda Vidanjör artık sıklıkla görülmeyecek.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com