29 Mart 2024 Cuma

Cankurtaranlar tatbikat yaptı

BHM
02.09.2014 10:08
Cankurtaranlar tatbikat yaptı
Bodrum Cankurtaran ve Su Sporları Derneği Başkanı Yılmaz: "İlçeye gelen turistlerin can güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyoruz"

Bodrum Cankurtaran ve Su Sporları Derneği tarafından boğulma olaylarının önüne geçmek için kurtarma tatbikatı yapıldı.

 

Tatbikatta, senaryo gereği Kumbahçe Plajı'nda kanoyla açılan iki kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören bölgedeki cankurtaran Nazlı Deniz Sincer, durumu Bodrum Cankurtaran ve Su Sporları Derneği'ne bildirdi.

 

Daha sonra yüzerek boğulma tehlikesi yaşayan kişilerin yanına giden Sincer, olay yerindeki kişilere cankurtaran kemeri ile ilk müdahaleyi yaptı. Cankurtarana, su sporları istasyonundan su jetiyle gelen bir ekip de destek verdi. Kısa sürede karaya çıkartılan vatandaşlar, ekiplerin müdahalesiyle boğulmaktan kurtarıldı.

 

Bodrum Cankurtaran ve Su Sporları Derneği Başkanı Arif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, boğulma vakalarına hazırlıksız yakalanmama adına zaman zaman kurtarma tatbikatları yaptıklarını söyledi.

 

Sahillerde cankurtaranların yanı sıra onların bağlantılı olduğu su sporları istasyonlarının da bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum'un tüm sahillerinde bu uygulamayı yaygınlaştıracağız. İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya gibi ülkelerden gelen 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Bodrum'da can güvenliğinin önemi büyük. İlçeye gelen turistlerin can güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu önlemleri artırmaya da devam edeceğiz" dedi.

 

Cankurtaran Nazlı Deniz Sincer ise, cankurtaranların büyük bir sorumluluğu üstlenerek göreve başladığını kaydetti.

 

Boğulma vakalarına soğukkanlılıkla müdahale ettiklerini belirten Sincer, "Büyük bir sorumluluğu üstleniyorsunuz. İnsanların yaşamaları sizin elinizde. Hem zor hem de gurur duyulacak bir iş yaptığımızın farkındayız. Olaylar karşısında soğukkanlılığınızı korumanız ve anında müdahale etmeniz gerekiyor. Ancak böylelikle hayat kurtarabilirsiniz" diye konuştu.

BHM
cankurtaran bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com