24 Haziran 2024 Pazartesi

Chp Bodrum Kadın Kolu Kongresine ‘Erkek’ damgası!

BHM
27.05.2024 19:00
Chp Bodrum Kadın Kolu Kongresine ‘Erkek’ damgası!
“Kadın kongresinde erkek şiddeti kabul edilemez!”

Chp Bodrum İlçe Kadın Kolu Kongresinde CHP il ve ilçe yönetiminden Gökhan TÜRKER’in adaylar arasında bulunan Yüsra MİSKİOĞLU ile arasında geçen tartışma, neredeyse kadına karşı sözlü şiddete dönüşerek kadın üyelerin tepkisine neden oldu. 

Geçtiğimiz Pazar günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, partiye yakışmayan görüntüler oluştu. Sözlü şiddete varan tartışmaların yaşandığı kongre için “Kadın seçiminde kadından çok erkek vardı” eleştirileri yapıldı. 

“KADIN KONGRESİNDE KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ!”

Partinin çoğunluğu erkeklerden oluşan ana kademede görev alan ilçe yönetimi, kadın, gençlik, il yönetimi ve parti meclisi üyesi başrollerde olmak üzere salondaki oy kullanma alanında son dakikaya kadar mesai yaptı. Gerek oy taşıyarak gerek içeride müdahalelerde bulunarak kaosa ve gerginliklere sebep oldu. Kadına sözlü şiddet ise havalarda uçuştu…

CHP Muğla il yönetimi ve Bodrum ilçe yönetiminde görevli Gökhan TÜRKER'in, adaylar arasında bulunan Yüsra MİSKİOĞLU ile arasındaki tartışmanın neredeyse sözlü şiddete dönmesi, tepkilere neden oldu. MİSKİOĞLU'nun kimlik belgesi olmayan bir üyeye Gökhan TÜRKER'in oy kullandırmak istemesi üzerine tartışma yaşadığı görüldü. CHP'li kadın üyeler, olaylar üzerine sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Oy kullanmak üzere pazar günü sandığa giden bir kadın üye, sosyal medyada yazdığı yorumda şu ifadelerde bulundu:

“Kızımla birlikte oy kullanmaya gittim. Tam çıkarken gördüğüm manzara beni hayli üzdü. Uzun boylu iri yarı bir partilimiz adı Gökhan’mış. Aday kadınlardan birinin üzerine yürüyordu. Kadın kongresinde Kadına Şiddet kabul edilemez. İlçe başkanı ve bir dolu erkekler sandık başlarında ve ortaklıktaydı. Manzara buydu. Kadın seçiminde kadından çok erkek vardı. Partiye yakışmayan bu görüntüler çok üzdü.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com