18 Ekim 2024 Cuma

CHP’de kararsız gün! Önce adaylık için ‘istifa şart’ denildi sonra da ‘vazgeçtik’…

BHM
24.05.2024 22:34
CHP’de kararsız gün! Önce adaylık için ‘istifa şart’ denildi sonra da ‘vazgeçtik’…
CHP’den örgüte flaş genelge: 24 Mayıs 2024 saat 12:00: “meclis üyesi kadın kollarına başkan adayı olamaz” aynı günün akşamı saat 18:00’de ise; “Yok vazgeçtik, olabilir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelge doğrultusunda nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde kadın ve gençlik kollarında aday olmak isteyen belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerinin istifa etmesi gerektiği bugün genelge ile açıklandı. Ancak aynı günün akşamı yeni bir genelge yayınlanarak istifa şartının bir sonraki dönemden itibaren yürürlüğe konulacağı belirtildi. 

 

İlk ve ikinci genelge Genelge il ve ilçe örgütlerine Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ile Ensar Aytekin tarafından gönderildi.

 

İlk Gönderilen genelgede, "Tüzüğümüzün 41/2. maddesi 'Nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar' hükmünü haizdir. Bu hüküm yapılacak olan, Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerinde de uygun olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir. İşlemlerin bu duruma göre yürütülmesini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

İkinci Genelgede ise; İlgi: 24.05.2024 tarih ve 2024/1500 sayılı yazımız.

İlgi yazımız kapsamında il ve ilçe örgütlerimizden sürecin başlamış olmasına ilişkin gecikmiş bilgilendirmeler ışığında; objektif kriterler ve eşitlikçi adil davranış bütünlüğü çerçevesinde tüzüğün ilgili hükümlerinin bir sonraki kongre döneminde uygulanmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.” denildi. 

CHP’li Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve CHP Bodrum İlçe Kadın Kolu Başkanı Umut Anıl Özdoğan’ın pazar günü düzenlenecek olan kadın kolu başkanlığı seçiminde yeniden aday olması eleştirisi konusu olurken, CHP Genel Merkezi’nin bu konudaki kararsız tutumu ise tepkilere neden oldu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com