29 Mart 2024 Cuma

DENİZ ÜZERİNDE 19 MAYIS RUHU!

BHM
19.05.2020 16:38
DENİZ ÜZERİNDE 19 MAYIS RUHU!
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 101. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında Bodrum’da deniz üzerinde görsel şölen yaşandı.

Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılında Halikarnas İskeleden Bodrum Liman’a yaptığı temsili seyir ile ilgi odağı oldu. Marşlar ve kahramanlık türküleriyle seyrine başlayan tekne, Kumbahçe açıklarında düzenlediği ışık gösterisiyle Bodrum’a 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Belediye birim müdürlerinin ellerinde Türk Bayrakları ile katıldığı sembolik yolculuk sosyal medyadan canlı olarak yayınlanırken, cep telefonları ile o anları ölümsüzleştiren yüzlerce vatandaşın coşkusuna Halikarnas İskelesi ve Bodrum Liman içinde bağlı teknelerden yükselen siren sesleri  eşlik etti. 36 metrelik yelkenlinin, dev Atatürk bayrağı ile Bodrum açıklarında süzülüşü, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

19 Mayıs'ın arefesinde Bodrum Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlik Kumbahçe sahilinden geçen vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlendi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com