19 Mart 2024 Salı

DENİZİN KIZLARI AVRUPA YARI FİNALİNDE!

BHM
22.02.2021 08:59
DENİZİN KIZLARI AVRUPA YARI FİNALİNDE!
Kadınlar hentbolda, EHF Avrupa Kupası’nda ülkemizi temsil eden Yalıkavakspor, spor tarihinde benzeri görülmemiş bir başarıyla İspanyol Rocasa Gran Canaria takımını 28-25 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Türkiye’yi EHF Avrupa Kupası temsil eden Yalıkavakspor Kulübü kadın hentbol takımı, çeyrek final karşılaşmasında İspanya hentbolunun güçlü ekiplerinden Rocasa Gran Canaria ile Bodrum’da oynadı. 14 Şubat’ta İspanya’da oynanacak maç, rakipte 6 oyuncunun covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine EHF tarafından iptal edilmişti. 

Dün Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan maçın ilk devresini Yalıkavakspor, 16-12 önde bitirdi. İkinci devrede de aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Yalıkavakspor, kıran kırana geçen müsabakayı 25-28 kazandı. Bu sonuçla daha önce bu kupayı 2 kez kazanan İspanyol Rocasa Gran Canaria takımını çeyrek finalde saf dışı bırakan Yalıkavakspor, adını yarı finale yazdırdı. 

Maç sonunda salonda inanılmaz bir sevinç yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın da izleyiciler arasında bulunduğu karşılaşmanın ardından tüm salon ve Denizin Kızları yarı finale yükselmenin sevincini uzun süre kutladı. Yalıkavak'ın yarı finaldeki rakibi Hırvatistan'dan Zagrep oldu. 

Baş Antrenör Kıvanç Özcan, maç sonu yaptığı açıklamada sevincini "Güzel bir galibiyet oldu bizim için. Son dörde kaldık. Mutluyuz. Kulübümüz için de hayırlısı olsun. Oyuncularımızı tebrik ediyorum canı gönülden. Çok güzel, yüreklerini koydular ortaya. Mutluyuz şu anda. Bundan sonra yarından itibaren lig maçlarına döneceğiz" sözleriyle dile getirdi.

İspanyol takımın menajeri Yubal Raul Moreno Benitez ise oyuna çok yumuşak başladıklarını, ikinci yarıda daha iyisini yapmak için çalıştıklarını fakat başaramadıklarını söyledi. Benitez, Yalıkavak’a önümüzdeki maçlarda başarılar diledi. 

Yalıkavakspor'un kaptanı Yeliz Yılmaz mutluluğunu "Çok mutluyuz. Tarifi yok bunun. Bodrum’da böyle bir şey yaşadığımız için çok mutluyuz. Zor bir maçtı. Zor olacağını da biliyoruz. Şükür" sözleriyle dile getirirken, kalecimiz Sevilay İmamoğlu Öcal ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Gerçekten çok mutluyum. Maça çıkmadan önce zaten inanmıştık. Aksi bir durumu hiç düşünmedik. Galip geldik ve böyle bir daha önce bu kupayı iki kez kazanmış takıma karşı yarı finale çıkıyor olmak bizi inanılmaz gururlandırdı ve onurlandırdı. Çok mutluyum.”

KARŞILAŞMADA DETAYLAR;

Hakemler: Edin Kulovic, Vedad Skaljic (Bosna Hersek)

Yalıkavakspor: Sevilay İmamoğlu Öcal (Esma Adnar, Çağrı Çinkan), Nurşah Sancak 3, Zehra Oğuz, Yeliz Özel 3, Yeliz Yılmaz 2, Buket Yılmaz 2, Cansu Piren, Demet Sonkaya, Fatma Gül Sakızcan 5, Yasemin Şahin 10, Carneiro 2, İlke Yıldız, Edanur Arslan, Kübra Yılmaz 1

Rocasa Gran Canaria: Sanchez (Gimenez, Delgado) Falcon Gonzalez 2, Grosso Gonzalez, Risco 1, Montserrat 2, Zygoura 1, Santome 3, Rodriıguez 3, Hernandez 5, Costa 4, Cabezudo 4, Muzuki, Padron

İki dakika cezası alanlar: Yeliz Özel, Yeliz Yılmaz (2), Fatma Gül Sakızcan, Kübra Yılmaz (Yalıkavakspor), Santome (Rocasa Gran Canaria)

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com