26 Nisan 2024 Cuma

Enduro heyecanı

BHM
09.03.2014 16:10
Enduro heyecanı
Türkiye ve Yunanistan'dan 200'e yakın motosikletçinin katıldığı şampiyonanın 1. ayak Burak Özel Yarışı, ikinci gün Bodrum'da extreme ve enduro test etaplarıyla devam etti.
Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özel Yarışı'nda extreme ve enduro test etaplarının yapıldığı ikinci gün yarışları başladı. 
 
Geçen günlerde hayatını kaybeden motor yarışçısı Burak Özel anısına düzenlenenTürkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özel Yarışı için Sabahsaatlerinde Kızılağaç köyü Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'ndaki hazırlıklarını tamamlayan yarışmacılar, zorlu bir testten geçti. 
Türkiye'nin pekçok ili ile Yunanistan'dan 200'e yakın sporcunun katıldığı yarış, ilçe merkezine 4 kilomere mesafedeki,  Bodrum'un doğal güzelliklerinin görüldüğü arenada yapıldı. 
 
Toplam 77 kilometrelik parkurda yarışan motosiklet sporuna gönül veren sporcular için zor ama heyecanlı bir yarış ortaya çıktı. Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan kros, extreme ve enduro test etaplarından geçen sporcular, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. 
 
150 dönümlük arazide yapılan yarış, izleyiciler tarafından farklı noktalardan da kolaylıkla izlenebildi.
 
TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen yarışlara ilginin yoğun olduğunu söyledi. 
 
Üç kadın sporcunun katıldığı yarışmanın oldukça renkli geçtiğini ifade eden Dizman yeni sezonu Bodrum'da açmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. 
 
Yarışların 1. ayağı, bu akşam yapılacak ödül töreni ile sona erecek.
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com