23 Ekim 2024 Çarşamba

"Eşik"

BHM
31.10.2014 17:54
Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, 03-13 Kasım 2014 tarihleri arasında sanatçı Barış Yılmaz'ın "Eşik" adlı sergisine ev sahipliği yapacak.

Yurt içinde pek çok karma sergiye katılan ve aralarında “2004 DYO Resim Yarışması Başarı Ödülü” ve “4. Uluslararası Egeart Genç Sanat Resim Yarışması – 2011 / 1.'lik Ödülü” olmak üzere toplam 8 ödülü bulunan Barış Yılmaz, üçüncü kişisel sergisi olan “Eşik” adlı heykel sergisini Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. 

 

Çalışmalarında “Eşik” kavramını irdeleyen sanatçı, eşiği; doğaya ve varlığa ilişkin bir kavram olarak ele alıyor. Sanatçı sergisini: “Eşik, bir olayın olmasından önce ulaşılan değer ya da seviyedir. Bir aralığı ifade eder aslında. Alt ve üst eşikler bir aralığı oluşturur. Oluşumun gerçekleşmesini bu aralık sağlar. Eşiğin üstü dağılmaya ve parçalanmaya yol açabileceği gibi, altı ise oluşumun gerçekleşmesini engeller. Varlığa ya da yapıya ait eşik, onun mevcudiyetini de sağlayandır. Oluşum bu alt ve üst eşikler arasındaki hassas dengede gerçekleşir." şeklinde özetliyor
 

Sergi 03-13 Kasım tarihleri arasında hafta içi  10.00-18.00 Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan sanatçı, şu anda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 

BHM
Bodrum sergi heykel

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com