28 Mart 2024 Perşembe

FESTİVAL DENİNCE AKLA GELEN YER: BODRUM

BHM
13.09.2018 10:32
FESTİVAL DENİNCE AKLA GELEN YER: BODRUM
Sezon biterken Bodrum'da festivaller hız kesmiyor. Müzik, gastronomi, doğal yaşam, yöresel kültür derken festivallere bir yenisi de 13 Eylül'de ekleniyor: Bodrum Türk Filmleri Haftası.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Cinemarine Sinemaları’nın katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası, 13-22 Eylül tarihleri arasında sinemaseverler ile buluşacak. 

SİSAY Başkanı Cenk Sezgin, Türk filmlerinin Bodrum'un yanı sıra İstanköy (Kos) ve Rodos Adası'nı da sinemaseverlerle buluşturacak etkinlikle ilgili Bodrum Cinemarine'de düzenlenen basın toplantısında, film yapımcılarının salon sahipleriyle buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilecekleri "Profesyoneller Kuşağı"nın adının bu sene "CineBodrum" olduğunu belirtti.
 
Sezgin, şunları söyledi: 
 
"Sektörümüzdeki gelişmeleri tartıştığımız, eksiklerimizi, problemlerimizi değerlendirdiğimiz ve çözüm önerileri ile kurumlarımıza ışık tutacak, fikir ve projelerimizi paylaştığımız bir platformdu bu. Bu sene bu platformu 'CineBodrum' adı altında gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikte Türkiye'de sinema salonu sahibi olan 60 civarında işletmeci arkadaşımızı Bodrum'da ağırlayacağız. Bunun yanında dağıtım şirketleri önümüzdeki vizyonda gösterime girecek filmleri biz sinema salonu yatırımcılarına tanıtacaklar. Diğer taraftan ulusal ve uluslararası isim yapmış, sektörümüzün gerçek anlamda profilini çizebilecek ve gelecek vizyonunu tarif edebilecek, trendleri bize aktaracak çok önemli konuşmacılar olacak."
 
8. BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI’NDA VERİLECEK ÖDÜLLER AÇIKLANDI 
 
Her yıl olduğun gibi bu yılki etkinliğin finalinde ödül töreninin olacağını açıklayan Sezgin, ödül alacak sanatçılarla ilgili de şu bilgileri verdi: 
 
“Bu yıl 8.si düzenlecek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Türk sinemasına emek vermiş büyüklerimize, emektarlarımıza, bir saygı duruşumuz, bir teşekkürümüz olacak. Bu çerçevede Yaşam Boyu Onur Ödülü Fatma Girik’e, SİSAY Onur Ödülü Ayşen Gruda’ya, SİSAY EMEK ÖDÜLÜ Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, Erkan Can ile Bahar Öztan’a, SİSAY Başarı Ödülü Zerrin Tekindor ile Timuçin Esen’e ve SİSAY Genç Başarı Ödülü, Enes Batur’a takdim edilecek.” 
 
Cenk Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Bu yıl gösterimi yapılacak filmlerle ilgili “www.bodrumturkfilmleri.com” adresinden bilgi alınabilir.

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com