07 Temmuz 2024 Pazar

Gemileri havamızı, yeni yapacağı marina da denizimizi bitirecek!

BHM
04.07.2024 17:02
Gemileri havamızı, yeni yapacağı marina da denizimizi bitirecek!
Geçtiğimiz haftalarda Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine yanaşan dev yolcu gemisinin bacasından çıkan yoğun duman zehir saçmıştı. Bugün de Kumbahçe’de mevcut gemi yanaşma limanının büyütülmesi projesinin ÇED toplantısı protesto edildi.

Haberin video linki

Bahamalar bayraklı Resilient Lady yolcu gemisi Bodrum Limanına demir atmış, ilçe merkezini kaplayan gemiden çıkan zehirli dumana vatandaşlar tepki göstermişti. Şimdi de bölgedeki yolcu limanının marina projesi ile büyütülmesi gündemde… STK’lar ve vatandaşlar gemilerin hem havayı hem de deniz ve plajları bitireceğini ifade ederek bugün düzenlenen ÇED toplantısını protesto etti. 

Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülmek istenmesi ve projenin bölgede bulunan iki plajı yok edeceğini öne süren Bodrumlular, projeye sert tepki gösterdi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Şehir plancıları, jeoloji mühendisleri, mimarlar, inşaat mühendisleri, arkeologlar, kaptanlar ve vatandaşların bulunduğu grup, Bodrum’un halka açık en önemli Giritli Teyze, Paşatarlası ve Kumbahçe plajlarının bu proje ile birlikte yok edilerek limana dönüştürülmek istenmesine “Kumbahçede Marina İstemiyoruz, Kumbahçeye Marina Cinayettir, Plajımı Elleme, Kumbahçede Marina ve İskele İstemiyoruz” yazan pankartla tepki gösterdiler.

Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından Kumbahçe Mahallesi’nde “Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi” projesi için 16 Mayıs’ta ÇED süreci başlatılmıştı. Projeye ilişkin bugün, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Toplantı Salonu’nda halkın katılım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, ÇED projesini hazırlayan firma görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerinde, "Kumbahçe'ye marina cinayettir", "Kumbahçe'de yağmacı istemiyoruz", yazılı pankartlar taşıdı.

Toplantının başında ÇED projesini hazırlayan firmanın temsilcisi bir sunum yaptı. Temsilci, sunumunda projenin tasarım, çevresel, ekonomik ve sosyal olmak üzere bütün etkilerini araştırmaya çalıştıklarını ve bölgedeki plajların hiçbir şekilde etkilenmemesine gayret ettiklerini söyledi. 

Firma temsilcisi konuşma yaptığı sırada vatandaşlar, projenin hayata geçmesi durumunda Giritli Teyze ve Paşatarlası plajlarını bir daha halkın kullanamayacağını ifade ederek tepki gösterdi. Denize girme ve nefes alma imkanı buldukları iki plajın tekne bağlanması amacıyla yok edileceğini ifade eden mahalleli, projeye 130 tekne bağlama yeri adı altında başlanacak Yolcu Limanı-Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi’nin daha sonra Bodrum Limanı gibi 450 teknelik büyük bir liman olacağını öne sürdü.

Tepkiler sonrasında projenin ÇED toplantısı yapılamadı. Toplantı sonunda vatandaşlar, toplantının tamamlanamadığına dair tutanak tuttu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com