İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Mart’ta gözaltına alınması ve ardından 23 Mart’ta tutuklanmasıyla Türkiye genelinde protestolar başlamıştı.
İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından sessiz kaldığı için sosyal medyada tepki toplayan komedyen Gökhan Ünver, kendisini eleştirenler için çektiği videonun ardından X hesabını kapatmıştı.
İstanbul’a bağlı Avcılar Belediyesi, Ünver’in gösterisi için düzenlenen etkinliği iptal etti.
Dizi ve tiyatro oyuncusu Emre Kınay, kurucusu olduğu Duru Tiyatro adına yaptığı açıklamada; Ünver’in 10 ve 29 Nisan’da Duru Tiyatro’da alacağı sahne gösterilerinin iptal edilmesi çağrılarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Duru Tiyatro’nun durduğu yer ve çizgisi bellidir. Benim de tavrım nettir. Yargısız infaz yapmamak için çalışmaktayız ve sonuçta kamusal sorumluluk içinde davranacağımızdan şüpheniz olmasın.”
Kınay, yasal sözleşmeler gereği Ünver’in nisan ayındaki gösterimlerini iptal edemediklerini ancak mayıs ayındaki gösterimlerinin iptal edildiğini açıkladı.
Bilet satış yönlendirmelerini durdurduklarını söyleyen Kınay, gösteriyi tanıtımlara kapattıklarını da bildirdi.