29 Mart 2024 Cuma

Gökova'da çıkan yangında 50 hektar alan zarar gördü

BHM
14.09.2022 11:25
Gökova'da çıkan yangında 50 hektar alan zarar gördü
Muğla’nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi’nde gece saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınırken, ilk belirlemelere göre yangında 50 hektar alan zarar gördü.

Gökova Mahallesi Kozlukuyu mevkiinde gece saatlerinde başlayan orman yangınına sabahın ilk ışıklarına kadar karadan müdahale edildi. Günün aydınlanması ile birlikte çok sayıda hava aracı alevlere müdahalede bulundu. Karadan ve havadan yapılan yoğun mücadelenin ardından yangının kontrol altına alındığı öğrenilirken bölgede soğutma ve söndürme çalışmaları da devam ediyor.

Yangının söndürülmesinin ardından bölgede yapılan ilk incelemelere göre ise 50 hektarlık alanın alevlerden zarar gördüğü tespit edildi.

Polis ve asker omuz omuza verdi, alevlere müdahale etti
Yangının duyulmasının ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve personelleri bölgeye gönderildi. TOMA’lar alevlere su sıkarak mücadeleye destek verdi. Aynı şekilde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı iş makineleri, yangın söndürme araçları ve personeller bölgeye gelerek söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı. Askerlerin ve polislerin gösterdiği mücadele yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com