19 Mart 2024 Salı

GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU KUPAYA VEDA ETMEK ZORUNDA KALDI...

BHM
30.03.2021 11:11
GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU KUPAYA VEDA ETMEK ZORUNDA KALDI...
EHF Avrupa Kupası’nda fırtına gibi esen temsilcimiz Yalıkavakspor, 3ü hariç tüm sporcularının covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle kupadan elendi.

Kadınlar Hentbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve EHF Avrupa Kupası’nda oynadığı tüm maçları kazanan Yalıkavakspor'un, 28 Mart Pazar günü saat 18.00’da EHF Avrupa Kupası’nda Lokomotiva Zagreb takımıyla karşılaşacağı maç, Bodrum ekibinde 5 sporcunun covid-19 testi pozitif çıkınca iptal olmuştu. 

Yarı final randevusunun Hırvatistan’da tek maç üzerinden oynanması için görüşmeler devam etti. Bir yandan da Yalıkavaklı sporculara testler yapıldı. Testler sonucunda 3 sporcu dışındaki tüm sporcuların covid-19 testi, pozitif çıktı. 

Bu gelişmenin ardından Avrupa Hentbol Federasyonu(EHF) kararını açıkladı. Yalıkavakspor Kulübü, her iki maça da çıkamadığı için hükmen 10-0 ve 0-10 yenik sayıldı.

EHF’ye her türlü başvuru yapılmasına rağmen EHF, yarı final müsabakalarının ileri bir tarihte oynanmasına izin vermedi. EHF kararı ile birlikte Zagreb, yarı final oynamadan EHF Avrupa Kupası’nda finale çıkarken, çıktığı her maçı kazanan Denizin Kızları kupadan elendi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com