29 Mart 2024 Cuma

GÖRKEMLİ TÖREN-FOTO GALERİ

BHM
29.09.2014 09:52
GÖRKEMLİ TÖREN-FOTO GALERİ
Bodrum'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Bodrum Türk Filmleri Haftası', ünlü yönetmen ve oyuncuların katıldığı, Türk Sineması'nın 100'üncü yıl pastasının kesildiği ödül töreniyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi ve Magazin Gazetecileri Derneği'nin desteğiyle; Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından 22- 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Bodrum Türk Filmleri Haftası' ödül töreniyle sona erdi. Ünlü Yapımcı ve Yönetmen Türker İnanoğlu'na yüzüncü yıl özel ödülü, Yönetmen Yüksel Aksu'ya 'Muğla'da böylesi 100 yılda bir yetişiyor özel ödülü', Oyuncu Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Erdal Özyağcılar, Yalçın Dümer, Yılmaz Gruda, Serpil Çakmaklı, Suzan Avcı ve Yönetmen Yılmaz Atadeniz'e 'emek' ödülü verildi. 'Emek' ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ile Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun verdi. Törene, ödüle layık görülen Yalçın Dümer'in katılmadığı görüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan ile Avşar Film'in sahibi Şükrü Avşar'a da Türk sinemasına desteklerin dolayı birer plaket verildi.

 

ÖZYAĞCILAR: BENDEN DAHA ÇOK LAYIK OLANLAR VAR

 

Oyuncu Erdal Özyacılar, "Bana bu ödülü veriyorsunuz ama bu ödüle benden daha çok layık olanlar var. Buraya gelirken baktım; 23 tane film çekmişim. İrili ufaklı roller oynamışım. Tiyatro, sinema derken 40- 45 yıl olmuş. Bu ödülü bana layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Benden daha çok bu ödüle layık olanlara da bu ödülün verilmesini diliyorum" dedi.

 

ALKOR, HAYATTA OLMAYANLARI ANDI

 

Bodrum'da ikinci ödülü aldığını belirten Selda Alkor, "Ama bu senenin özel anlamı var. 100'üncü yılı dolayısıyla aldım. Bu 100 yılın 50 senesinde var olmanın gururunu yaşıyorum. Ben bu ödülü; 100 yıldır sinemaya emek vermiş, sinema için çalışmış, bugünlere taşımış kişiler adına almak istiyorum. Bugün aramızda olmayabilirler ama bir yerlerden bizi seyrettiklerine inanıyorum" diye konuştu.

 

İNANOĞLU: YAŞARKEN ALINMASI BİR MUTLULUKTUR

 

Sinema sektörünün 57 yıldır içinde olduğunu kaydeden Türker İnanoğlu, "Yüzlerce film yaptım. Binin üzerinde dizi yaptım ama hala sizin karşınızda heyecanlanmamayı öğrenemedim. Ödül her insan için çok önemlidir. Bazen ödüller vefattan sonra veriliyor. Yaşarken alınması bir mutluluktur" dedi.

 

Törene katılanlar arsında yer alan yönetmen Murat Şeker, Bodrum'da Türk Filmleri Haftası'nın düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından katılanlar hep birlikte Türk Sineması'nın 100'üncü yıl pastasını kesti.

DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com