18 Ekim 2024 Cuma

Güllük’teki susuzluk halkı sokağa döktü!

BHM
08.07.2024 20:47
Güllük’teki susuzluk halkı sokağa döktü!
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı sahil beldelerinden Güllük, susuzluğa razı değil! Güllük’te süren 3 günlük su kesintisine bölge halkı sloganlar atarak tepki gösterdi.

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde 3 günlük su kesintisine tepki gösteren vatandaşlar, yüksek faturaya rağmen kalitesiz su kullandıklarını belirterek dağıtım şirketi ile sözleşmenin feshedilmesini istedi.

06.07.2024 tarihinde saat 16.23'de HZR Güllük Su ve Atıksu Yatırım Yapım İşletme A. Ş. tarafından abonelere, Güllük Ana isale hattında arıza meydana geldiğini ve kesintinin 07.07.2024 tarihinde saat 21.00 kadar süreceğini öngördüklerini bir SMS ile şirket tarafından duyuru yapıldı. 07.07.2024 tarihinde gece yarısına doğru su verildi. 1-2 saat sonra su tekrar su kesildi. Bugün Güllük halkının duyarlı insanları saat 12.00'de sahil kenarında toplanarak HZR'ye kadar şu sloganları atarak yürüdü: 

Su temel hakkımız gasp edilemez, satılamaz!

HZR elini Güllük'ten çek!

Su, hava, toprak temel haktır, hak!

Özelleştirmeye hayır!

Eşit yurttaş, eşit hizmet istiyoruz!

"SÖZLEŞMESİ FESHEDİLSİN" 
Güllük halkı adına Özkan Özsan yaptığı konuşmada,  "Nedense 4_5 seneden beri hep yaz aylarında ana isale hattında su patlağı oluyor. Türkiye'in en pahalı suyunu kullanıyoruz. Yüksek fatura ödüyoruz ve kalitesiz su kullanmamıza rağmen bir de susuz kalmak Güllük halkına işkenceye dönüşmüştür. Su hakkı, insanların yaşamlarını sürdüre bilmeleri için gerekli suya erişim hakkıdır. Su hakkı, en hemel insan hakkı olarak tanımlanmaktadır.

Sözleşmenin her iki tarafında, gerek Güllük Belediyesi gerek TASK şirketi şu anda mevcut olmadıkları için yapılan sözleşmenin geçerliliği yoktur. Buna Güllük halkı olarak, Milas Belediyesine, Muğla Büyükşehir Belediyesine ve MUSKİ'ye defalarca bildirdik. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan sözleşmenin iptali için sözünü aldık ve yerine getirilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Eylem sonunda vatandaşlar, Güllük halkı olarak süreci takip edeceklerini ifade etti.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com