18 Ekim 2024 Cuma

Halikarnas Mozolesi’nden de birçok eserin bulunduğu British Museum’dan 1.800 eser çalındı

BHM
20.05.2024 20:37
Halikarnas Mozolesi’nden de birçok eserin bulunduğu British Museum’dan 1.800 eser çalındı
British Museum, Çalınan Eşyaların İadesi İçin Eski Küratöre Dava Açtı. Müze, Yunan ve Roma antikalarının eski bir bekçisi olan Peter Higgs'i en az 1.800 eseri çalmak veya zarar vermek ve eBay'de birçoğunu satmakla suçluyor.

Bir yargıç, British Museum'un yüzlerce eser çaldığını söylediği eski bir küratöre, elinde bulunan kurumdan herhangi bir mücevher veya mücevheri iade etmesini emretti.

Müze, bir zamanlar müzenin Yunan ve Roma antika departmanını yöneten eski küratör Peter Higgs'in, mahkeme belgelerine göre koleksiyonlarından 1.800'den fazla eser çaldığını veya hasar verdiğini ve bu öğelerden yüzlercesini eBay'de sattığını iddia ediyor.

Yetkililer ayrıca Bay Higgs'in eski küratörün çevrimiçi satıldığını söyledikleri diğer eserlerin nerede olduğunu açıklamasını istiyor. Mahkeme belgeleri, Bay Higgs'in kendisine yönelik suçlamalara itiraz ettiğini belirtiyor.

Londra'daki bir Yüksek Mahkeme duruşmasında, başkan yargıç Heather Williams, Bay Higgs'e dört hafta içinde herhangi bir eşyayı iade etmesini emretti. Yargıç Williams ayrıca çevrimiçi ödeme şirketi PayPal'a, Bay Higgs'in işlem geçmişi de dahil olmak üzere eBay hesaplarıyla ilgili verileri ifşa etmesini emretti.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com