16 Eylül 2024 Pazartesi

İlber Ortaylı: Kıyılara otel yaparsanız büyük kavga çıkar

BHM
21.08.2024 18:30
İlber Ortaylı: Kıyılara otel yaparsanız büyük kavga çıkar
Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, kıyılara yapılan oteller ve özel plajlar nedeniyle ileride büyük kavgalar çıkabileceğini söyledi.

İlber OrtaylıBalıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Edremit Kitap Fuarında yaptığı konuşmada halkın ortak kullanımına sahip sahillere çok sayıda özel plaj ve otel yapıldığına dikkat çekti.  

Antalya, Muğla ve İzmir'de kıyıların kuşatıldığını ifade eden Ortaylı, kıyıların halkın ortak kullanımına kapatılamayacağını söyledi.

Bu gidişler kıyıların kullanımı için büyük kavgalar çıkacağını belirten Ortaylı, “O yüzden kıyılara otel kurulmamalı, özel plaj yapılmamalı” dedi.

Uzun zamandır zeytinliklerin, ağaçların kesilerek maden veya otel yapıldığını ifade eden Ortaylı, insanların aç gözlü olduğunu söyleyerek otellerin yapılmasının memnu olduğunu söyledi.

Kıyılara yapılan otellerin denizden gelen rüzgarı kestiğini belirten Ortaylı, “Kıyılara adam el koyuyor. Kıyılara el koyamazsın, yok öyle bir şey. Buralar tamamen kamu mülkiyetindedir. Böyle sosyal devlet olmaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de nüfusun hızla artmasıyla kıyılar için ileride büyük kavgalar çıkacağına dikkat çeken Ortaylı, kavgaların çıkmaması için kıyıların otellere ve özel plajlara açılmasına engel olunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: turizmguncel.com 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com