27 Temmuz 2024 Cumartesi

‘İthal aday, Sözcü’nün haberinden sonra atandı’

BHM
21.02.2024 18:36
‘İthal aday, Sözcü’nün haberinden sonra atandı’
Geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’nde yer alan “Bodrum'un 'cennet'inde belediye yok hukuk yok” başlıklı haberin ardından Sözcü genel yayın yönetmeninin damadı Süleyman Nadir Ataman’ın Bodrum CHP’den 1. sıra kontenjan adayı gösterilmesi, “Bodrum’un üzerinde büyük ve kirli oyunlar mı oynanıyor?”sorusunu akıllara getirdi.

Sözcü genel yayın yönetmenin damadı ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki inşaatçısı olarak bilinen Süleyman Nadir Ataman’ın CHP Bodrum’dan 1. sırada kontenjan adayı gösterilmesine Bodrum kamuoyunda tepkiler büyüyor. 

19 Şubat’ta Sözcü Gazetesinin Bodrum Belediyesi aleyhinde yayınladığı haberden bir kaç gün sonra Süleyman Nadir Ataman, CHP Bodrum’dan meclis üyeliğine 1. sıradan kontenjan adayı gösterildi. Bu duruma karşı çıkan ilçe yönetimi ise bypass edilip yetkileri elinden alındı. Liste değiştirilmesin diye kayyum olarak atanan bir kişi tarafından da liste adliyeye teslim edildi. 

Bodrum kamuoyunda sert tepkilere neden olan ithal aday tartışmasında taraflar, Bodrum üzerinde büyük ve kirli oyunların oynandığını konusunda hem fikir. Sözcü’de yayınlanan söz konusu haberde, Bodrum Belediyesi aleyhinde geçen bazı ifadeler şöyle:  

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılara Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun suç duyurusuna rağmen dokunulmadı. İmar Kanunu'na göre Bodrum Belediyesi tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütüyor.

Cennet Koyu’nda 1. derece arkeolojik sit alanına restoran kafeterya yaparak işletmeye açan şirket, Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı "belediye tarafından kaldırılmalı" kararına rağmen Bodrum Belediyesi'nin aradan geçen 1 yıla rağmen hâlâ kaçak yapıya dokunmaması dikkat çekiyor. Restoran, kafeterya, tuvalet ve sosyal tesisler yıkılmadığı gibi 2024 yaz sezonu için bir de iskele yapıldı.

Sözcü'de yayınlanan haberin tamamını okumak için linki ziyaret edebilirsiniz 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com