29 Mart 2024 Cuma

Jüri Bodrum’da buluştu

BHM
18.06.2014 10:46
Jüri Bodrum’da buluştu
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın uluslararası jüri üyeleri, dereceye girecek eserlerin belirlenmesi için Bodrum'a geldi. Jüri üyeleri Bodrum Belediyesi’nin davetiyle Trafo’da düzenlenen yemeğe katıldı.

Bodrum Belediyesi, Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 31. kez düzenlenen ve otoritelerce dünyanın bir numaralı yarışması kabul edilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Bodrum’da toplanan Seçici Kurulu’na (Jüri Üyeleri) Trafo Bodrum’da bir yemek verdi. Yemeğe, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan Seçici Kurul Üyeleri Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Liza Donnelly, Dokhshid Ghodratipour, Moacir Knorr Gutterres, Piyale Madra, Catherine Meurisse, Anita O’Brien, Tan Oral, Lichuan Xia ile Hürriyet Gazetesi editörleri İhsan Yılmaz, Sebati Karakurt ve sanatçı Nilüfer katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Bodrum’a büyük bir keyifle geldiklerini belirterek, “Bodrum’da Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 31.’sini yaptık. Bu akşam sizin ev sahipliğinizde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Sizin ev sahipliğiniz bizim yarışmamıza güç katıyor. Geleneksel hale gelen bu yemeğimizden büyük bir keyif duyuyoruz. Bizi burada ağırladığınız için Belediye Başkanlığınıza çok teşekkür ediyoruz.”dedi.


Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise, “Sizin gibi seçkin insanları burada görmek bizim için şeref ve onurdur. Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon, bir görev gereği şu anda Ankara’da. Sizlere onun çok sevgi, saygı ve selamlarını iletiyorum. Önümüzdeki yıllarda da sizleri aramızdan görmekten büyük mutluluk duyacağız. Seneye hepinizi tekrar Bodrum’a bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Altındağ, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Jüri Başkanı Liza Donnelly’e birer hediye verdi. Fetvacı da düzenledikleri yemek için Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederek Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’a 2013 yılındaki yarışmaya katılan karikatürlerin yer aldığı bir kitabı hediye etti.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 214 karikatüristin 300 eseri, Bodrum’da yapılan toplantıda değerlendirmeye alındı. Yarışmada ilk 3 dereceye giren karikatürler ile en iyi 12 karikatür, 18 Haziran 2014 Çarşamba günü Bodrum’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Bu yıl 31'inci kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 70 ülkeden 814 sanatçı, 2 bin 556 karikatür ile başvurdu. Jürinin yaptığı iki gün süren ön eleme sonucunda ise 43 ülkeden 214 sanatçının 300 eseri, Bodrum'daki Işıl Milta Club Tatil Köyü'nde yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan uluslararası jüri tarafından değerlendirmeye alındı. 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com