19 Nisan 2024 Cuma

Kadınlar Serkan Aloğlu’nun göreve iadesine sert tepki gösterdi!

BHM
14.10.2022 16:29
Kadınlar Serkan Aloğlu’nun göreve iadesine sert tepki gösterdi!
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) yayınladığı bildirgede, 2021 yılı nisan ayında Bodrum Belediyesi’nde görevli bir kadını darp ettiği suçlamasıyla görevinden alınan ve hakkında idari soruşturma başlatılan Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu'nun Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından göreve iade kararına tepki gösterdi.

Hakkındaki iddialar nedeniyle soruşturma geçiren Serkan Aloğlu, önceki gün Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde memur olarak göreve iade edildi. Bodrum Belediyesi’nden konunun detayları hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) ise duruma sert tepki göstererek yaptığı açılamada; “Feminist mücadele ve politikalarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz! 2022 yılının Nisan ayında görevden alınan Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu’nun yeni ataklarına ve kurtulma çabalarına bir yenisi daha eklendi.” dedi.

BKD’nin açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Bodrum Belediyesi’nde görevli olan bir kadına karşı şiddet uygulayan eski Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu 2022 yılının Nisan ayında görevden alınmıştı. Süreç gerek hukuki anlamda gerekse Belediye çapında yapılması gereken soruşturma tamamlanmadan, görevden alınan Serkan Aloğlu basın yolu ile gerçeğe aykırı beyan ve bilgiler doğrultusunda, “yargı eliyle AKLANDIĞINA” yönelik algı yaratarak, Bodrum Belediyesi'ni ve tabi ki Ahmet Aras'ı da baskılama çalışmalarını sürdürüyor.

Serkan Aloğlu ve onun gibi düşünenler, kadınları baskılanabilen, mobbing ve sistematik şiddet ile erkeklere hizmet etmek zorunda olan nesneler olarak görenlerin atladığı çok önemli bir şey var:

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Kadınlar, bedenlerine ve yaşamlarına sahip çıkmak için verdikleri mücadele ne bugün ile ne de yarın ile sınırlı kalacak.

Görevden alınan eski Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Aloğlu’na karşı verilen mücadele evlerimizdeki, sokaklardaki, işyerlerindeki, okullardaki, özetle hayatın her alanında verdiğimiz mücadele ile aynıdır.

Nitekim Nisan ayında Bodrum Belediyesi’nde görevli olan bir kadına karşı kamuya açık bir alanda alenen uyguladığı şiddet sonucu, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’nda başlatılan soruşturma, ilk önce tahmin edeceğimiz “kadın karşıtı ve kadınların erkekler tarafından yaşadığı darp bile görünmez hale getirilerek”, takipsizlik kararıyla kapatılmaya çalışıldı.

Oysa hak mücadelesi veren kadınlar her zaman yaptıkları gibi, bu sürecin takibini elden bırakmadılar. Belediye içerisinde de sistematik mobbinge maruz bırakılan kadının avukatının itirazı sonucu, Serkan Aloğlu’nun KASTEN YARALAMA VE HAKARET nedeniyle, takipsizlik kararının KESİN olarak kaldırılarak, yargılamanın sürdürüleceğine dair bir karar verilmesi sağlandı. Yani, Serkan Aloğlu, Bodrum Belediyesi’nde görevli olan kadına karşı gerçekleştirdiği SUÇ teşkil eden EYLEMLERİ nedeniyle, yetkili ve görevli Bodrum Ceza Mahkemelerinde KASTEN YARALAMA ve HAKARET nedeniyle YARGILANACAK. Aklanmış olması SÖZ KONUSU DAHİ DEĞİL!

Serkan Aloğlu’nun, Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağı halde, görevine- üstelik gerçeğe aykırı beyan ve bilgiler doğrultusunda-iade edilmiş ya da ETTİRİLMİŞ olması, Bodrum Belediye Başkanlığı bünyesinde Teftiş Kurulu’nda mevcut iki soruşturmanın henüz tamamlanmamış olmasına rağmen "AKLANARAK GÖREVE İADE EDİLDİ" BİLGİSİ SALT YALANDAN İBARETTİR.

İlginç olan ise, Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu’nda gerek Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bünyesinde başlatılan soruşturma, gerekse Serkan Aloğlu’nun aynı personele karşı Belediye bünyesindeki çalışmaları sırasında uyguladığı mobbing nedeniyle şikâyet sonucu açılmış olan Soruşturma dosyalarında HERHANGİ BİR SORUŞTURMA AŞAMASININ YAPILDIĞINA VE/VEYA TAMAMLANDIĞINA DAİR HİÇBİR İŞLEM YAPILMAYARAK, Teftiş Kurulu’nun eksik işlem ya da işlem YAPILMAKSIZIN, 6 aydır üç maymunu oynadığıdır.

Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu’nda 6 aydır işlem yapılması beklenen soruşturmanın neden yapılmadığı, yapıldı ise de tüm delillerin sunulmuş olmasına rağmen neden sonuca varılmadığı, dolayısıyla Serkan Aloğlu’nun basit bir usul gerekçesi ile göreve iade edilebilmesi kabul edilebilir değil, görevi ihmalin yanı sıra, ERKEK ŞİDDETİNİN AKLANMASIDIR.

Teftiş Kurulu’nun görev tanımında, “…Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca iç denetçilerin görev alanına giren işler hariç, belediyenin yönetimi ve denetimi altındaki kişi ve bürolar ile işletmelerin faaliyetlerine ilişkin her türlü iş ve işlemleri ve etkinlikleriyle ilgili olarak, teftiş, denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma işlerini yürütmek, vd.[…] şeklinde düzenleme mevcuttur.

Hal böyleyken, Teftiş Kurulu’nda açılan soruşturmalara dair hiçbir şey yapılmamış olması, aksine bir kadına yönelik sistematik şiddet uygulayan memurun gerçeğe aykırı bir gerekçe ile göreve iade edilmesine “izleyici kalarak” ve görevini yapmayarak destek verilmiş olması, kadına yönelik şiddetin aklanması ve meşrulaştırılması ile denk düşmektir.

Bodrum Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana, kadın taraflı ve kadına yönelik şiddete karşı etkin ve ayrımcılık karşıtı politikalarla, göreve iade işleminin birbiri ile örtüşür yanı bulunmamaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşın, sözleşme hükümlerinin tümünü yerel yönetim politikalarına dahil edileceğine, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitlik Şartı’nın imzalanıp, Yerel Eşitlik Eylem Planı sürecine girilmiş olmasına tamamen ters düşen, şiddet uygulayan bir erkeği hangi gerekçe ile olur ise olsun göreve iade işlemi, kadın taraflı politikaların erkeklerin dayanışma ve aklama yöntemine kurban edilmesidir. Bir kalemde, 4 yıllık emeğin yanı sıra, eşitliğe, ayrımcılık ve şiddet karşıtı elde edilmiş örnek çalışmaların, yok sayılması ancak erkek siyasetin bir ürünü olabilirdi.

Şiddet ve taciz uygulayan erkekleri kollama bilgisi, kadına yönelik şiddeti örtbas etme bilgisi ve eylemi ile doğrudan ilişkilidir. Erkeklerin birbirine bağlı ve bağımlı dünyası bu olayda da kendini göstermiştir.

Haklı olarak SORGULUYORUZ:

• Serkan Aloğlu’yu aklama çabaları bin bir emek ile örülen ve kamuoyunda örnek belediye olarak övgü alan politikaları bir kalemde yok sayacak derecede ne tür vazgeçilmez bir ÖNEME sahip?

• Serkan Aloğlu hangi politikaların önünü açan bir iktidara, güce ve "erdeme" sahip?

• Aynı Parti, kadına yönelik şiddete karşı politik bir tutuma sahip olduğunu her mecrada ifade ederken, yargı kararlarının ne derece güvencesiz olduğu da benimsenmişken, kadına yönelik şiddet uyguladığı bilinen bir erkeğin, çekinmeden görevine iade edilmesi, kadın odaklı politik tutum ile bağdaştırılabilir mi?

#HakHukukAdalet diyerek yola çıkan bir Partinin görevlendirdiği memurun, bu kavramlar ile bağdaşmayan eylemler sonucu, nasıl oldu da sıradan bir karar edasıyla göreve iade yazısı imzalatılabildi?

• Serkan Aloğlu yerel siyasette bu kadar etkili olacak hangi bağlantıları bağrında barındırıyor ki, kadınlara şiddet, darp ve mobbing uygulamasına ve bu nedenle yargılanma aşamasına gelmesine rağmen serbest kaldığı, AKLANDIĞINA DAİR GERÇEĞE AYKIRI bilgi Bodrum Belediyesi ve tabii ki Ahmet Aras tarafından benimsendi?

Bodrum Belediyesi bünyesinde görevi esnasında ve görevi dışında bir kadına karşı çoklu şiddet uygulayan HİÇ KİMSE, aynı mevkiye değil, aynı iş ortamına geri gönderilemez. Bunun teminatını vermiş olan Belediye, keyfi ve kişiye göre tutumundan vazgeçme iradesini hiçbir haklı gerekçe ile açıklayamaz.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da buradan hatırlatmada bulunma zorunluluğu doğmuştur:

Çok kısa bir süre önce imzalanmış olan Şiddet Tutum Belgesi’nin taahhüt ve sorumluluklarına karşı, Kadına Yönelik Şiddete karşı ETKİN Mücadele sözünüzün, bu iade yazısı ile, hangi yol ve yöntemler ile sağlamayı düşünüyorsunuz? Attığınız imzanın doğuracağı sonuçları öngörmemiş olmanızın hiçbir geçerli açıklaması olamaz.

Kadınlar haklarını sokakta ve evde direnerek kazandılar.

Dün savunduklarınız ile bugün yaptıklarınızın birbiri ile bağdaşmaması halinde, gereğini yapacağımızdan emin olabilirsiniz!

Dün olduğu gibi, bugün de her şartta, şiddete maruz bırakılan kadınlar ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz! Kadınlar yaşam haklarını hayatın her alanında savunarak koruyorlar, dolayısıyla Bodrum'da da bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!”

#YaşasınFeministMücadelemiz! Bodrum, 13.10.2022

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

#SerkanAloğluAklanamaz

#ErkekŞiddetineKarşı #FeministMücadele

#ErkekŞiddetineKarşıFeministİsyan

#ErkekŞiddetiAklanamaz

#İstanbulSözleşmesiYaşatır

#YasalarıUygula

#ŞiddetTutumBelgesi

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com