02 Temmuz 2024 Salı

Kıyılardaki kaçak yapılar ile ilgili kaymakamlık açıklaması

BHM
28.05.2024 12:06
Kıyılardaki kaçak yapılar ile ilgili kaymakamlık açıklaması
Bodrum Kaymakamlığı tarafından basına ve kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada; yaz sezonunun başlaması ile birlikte kıyı işgallerinde ve kaçak yapılarda meydana gelen artışa karşı gerekli denetim ve işlemlerin uygulanacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Yaz sezonun başlaması sebebiyle kıyı işgallerinde ve kaçak yapılarda artış yaşanmaktadır. Konuyla ilgili olarak Kaymakamlığımızca gerekli denetim ve işlemler yürütülmektedir. 

Anayasanın 43. Maddesi 3621 sayılı Kıyı Kanununun 5. Maddesi hükümleri gereği Kıyılar, devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. 

Bu nedenle ilçemizde yeni yapılan kıyı işgallerine ve kaçak yapılara, büyütme, genişletme, ilave alanlar yapma, dolgu, iskele, kapalı alan vs. hiçbir şekilde izin verilemeyecektir. 

Yukarıda belirtildiği üzere herhangi bir kaçak yapı, kıyı işgali, dolgu, iskele, ticari alan, kapalı alan yapılması halinde işletmenin tamamına ilişkin gerek ruhsat iptali kapatma gerekse tahliyesine yönelik işlemler ivedilikle gerçekleştirilecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com