27 Temmuz 2024 Cumartesi

LATMOS (BEŞPARMAK) DAĞLARI’NDA HALK YARIN RES’E KARŞI BİR ARAYA GELECEK

BHM
11.05.2022 20:41
LATMOS (BEŞPARMAK) DAĞLARI’NDA HALK YARIN RES’E KARŞI BİR ARAYA GELECEK
12 Mayıs Perşembe günü (yarın) Milas’a bağlı Sakarkaya'da saat 10.00'da, Karpuzlu’ya bağlı Tekeler Köyü'nde ise saat 14.00'te Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince çevrecilerin de katılımı ile halkın katılım toplantısı gerçekleşecek. RES sonucu bölgede öngörülenler; İnsanlar olumsuz etkilenecek, bitki örtüsü ve ağaçlar yok olacak, evcil/yaban hayvanları olumsuz etkilenecek, kültür varlıkları zarar görecek ve dahası…

“YOK ARTIK” DEDİRTEN BİR PROJE… LATMOS’TA (BEŞPARMAK DAĞLARI) “RES” TEHDİDİ! başlığıyla detaylı bir şekilde önceki günlerde yer verdiğimiz haberimizde, Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Milas’a bağlı Sakarkaya’da, saat 14.00’de Karpuzlu’ya bağlı Tekeler köyünde halkın katılımı toplantısı yapılacağını duyurmuştuk. 

Ekosistemi Koruma Ve Doğa Sevenler Derneği (Ekodosd) Kuşadası Şubesi tarafından bugün yapılan paylaşımda, Latmos Dağlarında RES yapılırsa ne gibi zararları olacağı yönünde bu kez kısa ve öz açıklamalar sunarak çevre gönüllüsü dernek üyeleri, halkın katılım toplantısına eşlik edeceklerini duyurdu. 

Ekodosd tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

 LATMOS (BEŞPARMAK) DAĞLARI’NDA RES’LER YAPILIRSA;

- İNSANLAR OLUMSUZ ETKİLENECEK

- BİTKİ ÖRTÜSÜ VE AĞAÇLAR YOK OLACAK

- EVCİL/YABAN HAYVANLARI OLUMSUZ ETKİLENECEK

- YOLLAR AÇILIP DOĞAL PEYZAJ BOZULACAK

- MİLYONLARCA YILLIK GNAYSLAR TAHRİP OLACAK

- KÜLTÜR VARLIKLARI ZARAR GÖRECEK

Yarın saat 10.00’da Milas Sakarkaya’da, saat 14.00’de Karpuzlu Tekeler’de Halkın Katılımı Toplantısındayız.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com