20 Eylül 2024 Cuma

Livaneli’den ‘Uluslararası Edebiyat Hüzünleri…’ Kral Çıplak mı?

BHM
29.07.2024 00:15
Livaneli’den ‘Uluslararası Edebiyat Hüzünleri…’ Kral Çıplak mı?
Geçtiğimiz gün Bodrum’da gerçekleştirilen “Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri”nde ne farklı uluslar vardı ne “Akdeniz” vardı ne de “Edebiyat” vardı… Livaneli ismi ile öne çıkan edebiyat günleri, beklentileri maalesef karşılayamadı. Edebiyat adeta siyasete yenik düştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri”, 26-27 Temmuz tarihlerinde Bodrum’da düzenlendi. "Edebiyat ve Müzik" temasıyla yapılan etkinliğin ilk gününde INA Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'nde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin destekleriyle açılış kokteyli düzenlendi. Bodrum Ramada Resort Wyndham’da gerçekleşen ikinci gün etkinliklerinde ise iki oturum halinde "Edebiyat ve Müzik" konuşuldu.  

Etkinliğin adında “Uluslararası” vardı ama Rusya’dan ve Yunanistan’dan sadece birer konuk vardı. Etkinliğin adında “Akdeniz” vardı ama ne “Akdeniz” ülkelerinden edebiyatçılar, ne şairler vardı, ne de konu “Akdeniz” ile ilgiliydi. Şarkıcı Sıla, Teoman ve bolca CHP’li başkan vardı. Edebiyattan çok siyasetin ön plana çıktığı bir etkinlik karşıladı izleyenleri. 

“Livaneli” ismi; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi ile yanyana gelince ve uluslararası olarak nitelendirilip özellikle de “Akdeniz” denilince, edebiyat çevrelerinde beklentileri yükseltti. 

Akdeniz ile özdeşleşen edebiyatın izlerinin arandığı etkinlik, ne Livaneli ismine ne de Bodrum’a yakıştı. Eş dostların Bodrum’da halkın parası ve belediye kaynaklarıyla buluşup hoşça sohbet ettikleri bir resepsiyonun ötesine ne yazık ki geçemedi.

Etkinliğe; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Livaneli Vakfı Kurucusu Zülfü Livaneli; sanatçılar Sıla Gençoğlu, Teoman Yakupoğlu, Harun Tekin, Müzikolog Henning Schmiendt, Paris Konstantinidis, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdiresi Aleksandra Ilina, STK’lar, oda ve birlikler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com