19 Eylül 2024 Perşembe

Maden işçilerinin eylemi sonrası yeni gözaltılar var

BHM
16.09.2024 15:41
Maden işçilerinin eylemi sonrası yeni gözaltılar var
Dün Bodrum’da AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun oteli önünden ikinci kez gözaltına alınan maden işçileri Bodrum Adliyesi’ne getirildi.

Haberin Videosu 


Adliye önünde yapılan açıklamada; “Dün gece saat 03.00 civarında tekrardan Jandarma Karakol Komutanı tarafından bize uyarı yapıldı.  Bunu tüm kamuoyu gördü. Geceden beri bir hukuksuzluk işletiliyor. Biz bugün Bodrum Bitez Adliyesi önündeyiz.  Dün gece 2 madenci arkadaşımızı ve 1 sendika örgütleri uzmanı bir arkadaşımıza mevcut gözaltı kararı verildi. Hangi karakolda olduğunu dün itibarıyla öğrenemedik ancak bugün sabah 09.00 itibarıyla adliyeye sevk edileceklerini öğrendik. Buradan madenciye sahip çıkan madenci için sesini yükselten Bodrum halkına çağrıda bulunuyor; kamuoyuna ve Milletvekillerine sesleniyoruz. Sizler hep yanımızda oldunuz. Bugün de bu hukuksuzluğa karşı madencilerin yanında olmanızı bekliyoruz. Dün patron talimatıyla otel işletmesi tarafından yapılan uyarıya yönelik bir hareketlenme sonucu tekrar gözaltı işlemi oldu.” denildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Cape Bodrum Luxury otelinin önünde nöbet tutan maden işçilerinin gözaltına alındığını duyurdu. Manisa’da Fernas Madencilik işçileri, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı direnişlerini sürdürürken, otel önünde toplanan Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, sendika uzmanları ve avukatlarıyla birlikte gözaltına alındı.

Manisa’da faaliyet gösteren Fernas Madencilik işçileri, uzun süredir düşük ücretler ve ağır çalışma koşulları nedeniyle direnişlerini sürdürüyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası’na üye işçiler, Fernas’ın patronu olan AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Bodrum’daki oteli Cape Bodrum Luxury önünde bir araya geldi. Nöbetin ikinci gününde işçiler, sendika örgütlenme uzmanı ve avukatları ile birlikte gözaltına alındı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com