19 Nisan 2024 Cuma

Meclis toplantısında fitili ateşleyen konu Cengiz İnşaat oldu!

BHM
06.01.2023 15:48
Meclis toplantısında fitili ateşleyen konu Cengiz İnşaat oldu!
Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlık ettiği Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Cengiz İnşaata ruhsat verilmesi konusunda gergin anlar yaşandı.

Başkan Aras’ın toplantının başında okuduğu faaliyet raporunun ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Emre Köroğlu, kamuoyunda yoğun tartışmaların odağındaki Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu’ndaki Gökburun projesini gündeme getirerek CHP’li meclis üyeleri adına bir bildiri okudu. 

Köroğlu, kamu görevinde çalışan kişilerle ilgili olarak görevlerini yerine getirmeyenler hakkında CHP’li meclis üyeleri olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladığı bildiride şu ifadelerde bulundu:

“Danıştay o alanın satış ihalesinin iptaline karar veriyor. Bu kesin kararla alakalı olarak Hazine, Cumhurbaşkanlığının verdiği kararname ile bu kararı iptal ediyor. Daha sonra Danıştay 13. Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanan Hazine’nin yerine getirmediği hükümlerle alakalı olarak verdiği kararda açık ve net olarak ‘Cumhurbaşkanlığı kararında hukuka uygunluk bulunmamaktadır’ diyor ve yürütmenin durdurulması noktasında oybirliği ile karar veriyor. Bu konu ile ilgili istişarelerimiz sonucunda, kamu görevinde çalışan kişilerle ilgili olarak görevlerini yerine getirmeyen kişilerle ilgili olarak CHP’li meclis üyeleri olarak suç duyurusunda bulunmak istediğimizi buradan beyan ederiz.” 

Başkan Aras ise bunun üzerine yaptığı açıklamada, “Herkese eşit ve adaletli bir şekilde davranmak durumundayız. Mevzuat doğrultusunda karar vermekteyiz. Bize gelen her talepte, ‘bu araziyi sen öyle mi aldın, böyle mi aldın’ diye bir soru sormak durumunda değiliz. Belediye ruhsat başvurularını alırken projeyi ve proje altlıklarını talep eder. Burası da aynı şekilde incelendi ve ruhsat süreçlerine geldi. Kamuoyunda tartışmalı bir konu. TMMOB bir açıklama yaptı. Onları da takip ediyoruz. Kamuoyunda yapılan tüm tartışmaları takip ediyoruz. Gerekli inceleme ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer belediyemizi sıkıntıya sokan ya da yaptığımız iş ve işlemlerde bir sıkıntı olursa her türlü önlemi almaktan hiçbir zaman geri adım atmayız. Ancak belediyenin de takip etmesi gereken bir süreç var ve bu süreci takip etmiştir. Biz denetime açığız.” dedi. 

Gökburun’daki Cengiz İnşaat projesine ruhsat verilmesi ile gergin anların yaşandığı meclis toplantısına katılan Bodrum Haber Yetkilisi ve Köşe Yazarı Mustafa Gündoğ, CHP’li meclis üyelerinin suç duyurusunda bulunmasını samimi bulmayarak Başkan ve Meclis Üyelerine, “Yazıklar olsun size!” diyerek öfkeyle bağırıp salonu terk etti. 

CHP’li Meclis Üyeleri ile Başkan Ahmet Aras'ın tartışmalarının sürmesi üzerine Ak Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen de toplantıyı terk edenler arasındaydı. 

Gökmen, Bodrum Haber Merkezi’ne yaptığı açıklamada toplantıyı terk etme nedeni ile ilgili olarak, “Ben çok tiyatro seyrettim, çok komedi seyrettim ama Bodrum Halkının aklıyla dalga geçen bu tiyatroya gülemezdim. Toplantıyı terk ettim! Yaptıkları beceriksizliklerin üstünü kapatmak için toplanıp bir senaryo yazmışlar. Meclis toplantısında da bu tiyatroyu oynuyorlar. Bu, Bodrum halkının zekası ile dalga geçmektir.” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com