28 Nisan 2024 Pazar

Milas’ta su eylemi: ‘Suyumuzu Bodrum’a vermeyeceğiz’

BHM
23.10.2023 18:18
Milas’ta su eylemi: ‘Suyumuzu Bodrum’a vermeyeceğiz’
Milas’ın Türbe bölgesindeki Olukbaşı, Çamlıyurt ve Çallı mahallelerinin sakinleri 12 Ekim’de kapatıldığı açıklanan Geyik Barajı’ndan Bodrum’a su verebilmek için MUSKİ tarafından çalışmalar yapıldığını iddia ederek, kendi köylerinin de susuz olduğunu belirterek su eylemi düzenledi.

Bodrum'un su kaynaklarından Geyik barajı su seviyesindeki azalma nedeniyle 12 Ekim tarihinde kapatılmıştı. Haber Milas Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; MUSKİ tarafından barajdan su çekebilmek için çalışmalar yapıldığını iddia eden bölgedeki mahallelerin sakinleri, barajın olduğu alanda toplanarak durumu protesto etti.

“SU BORULARINI DÖŞEYECEKLER 1 AVUÇ SUYU DA BİTİRECEKLER”

Vatandaşlar, su boruları döşenerek Geyik Barajı’ndaki kalan suyun Bodrum için tahliye edilmeye devam edeceğini iddia edip; “Buraya boruları koydular. İş makineleri çalışıyor. Boruları döşeyecekler, kalan 1 avuç suyu da bitirecekler. MUSKİ’ye suyumuzu vermeyeceğiz” diye konuştular

“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR DİYORLAR AMA KİMSE BİZİ UMURSAMIYOR”

Bazı vatandaşlarsa atamızın sözünü hatırlatarak; “Köylü milletin efendisidir diyorlar. Fakat sesimizi duyan yok. Biz barajın dibinde susuzluktan kırılıyoruz. Bizim suyumuzu Bodrum’a vermek için uğraşıyorlar, böyle iş mi olur?” diye sordu.

“MUSKİ BARAJIN SUYUYLA UĞRAŞACAĞINA BOŞA AKAN PATLAK BORULARI ONARSIN KAZDIRDIĞIMIZ KUYULARI YAPSIN”

MUSKİ’ye seslenen vatandaşlarsa; “Burada kalmış azıcık suyu Bodrum’a vermek için uğraşacaklarına bazı mahallelerde boşa akan patlak şebekeleri onarsınlar. Kazdırdığımız kuyuları yapsınlar.” diyerek çağrıda bulundular.

“GEREKİRSE BURADA NÖBET TUTARIZ AMA BARAJIN SUYUNU KİMSEYE BIRAKMAYIZ”

Vatandaşlardan bazılarıysa özellikle döşenmeye hazır borulara ve çalışan iş makinelerine tepki göstererek; “Bu borular buradan alınmadığı ve bu iş makineleri de barajdan ayrılmadığı sürece biz de burada bekleyeceğiz. Gerekirse günlerce nöbet de tutarız. MUSKİ’ye buradan su yok!” şeklindeki sözleri ile nöbet tutmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Milas 

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com