23 Ekim 2024 Çarşamba

MUSKİ, Akvaryum koyu önüne kanalizasyonu mu basıyor?

BHM
10.09.2024 17:19
MUSKİ, Akvaryum koyu önüne kanalizasyonu mu basıyor?
Bodrum’un Gümbet mahallesinde yer alan Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda MUSKİ’ye bağlı atıksu arıtma tesisinde toplanan kanalizasyon suları, patlak borulardan Gümbet açıklarından denizin ortasına akarak çevreye zehir saçıyor.

HABERİN VİDEOSU 

Atıksuların aktığı Gümbet açıklarında, Bodrum’un ünlü Akvaryum koyu yakınlarında görülen manzara adeta “Yazık bu denizlere” dedirtti. 

“YAZIK BU DENİZLERE! Biyolojik arıtma yetmiyor, ileri biyolojik bir tesis ihtiyacı var”

Deniz bilimci, sualtı fotoğrafçısı ve belgeselcisi Mert Gökalp, Gümbet atıksu arıtma tesisine bağlı boruların patlamış olabileceği tahmininde bulunarak konuyla ilgili yayınladığı paylaşımının altına şu açıklamayı yaptı: 

“Burası Bodrum Gümbet açıkları. Gümbet burundaki atıksu arıtma tesisine bağlı boruların bulunduğu yer. Yazık bu denizlere. Boruda delik var. Büyük bir çıkış olduğu görülüyor. Arıtma tesisinde kapasite sorunu olduğu aşikar. Biyolojik arıtma yetmiyor, ileri biyolojik bir tesis ihtiyacı var.”

Gökalp, sosyal medyadan paylaştığı görüntülerde ise durumun vehametini gözler önüne serdi. Masmavi suların ortasında bir akıntı şeklinde akan kahverengi kirli suyu gören denizciler duruma tepki gösterdi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com