28 Ekim 2024 Pazartesi

Mustafa Gündoğ’dan Mizansen Oyunlar!

BHM
26.10.2024 11:43
Mustafa Gündoğ’dan Mizansen Oyunlar!
Mustafa Gündoğ, gazetemiz imtiyaz sahibi Özay Kartal hakkındaki karalama köşe yazılarının mizansen olduğunu mahkemeye sunduğu dilekçesinde kabul etti, belge sunacağım dedi ancak sunamadı! Kendisine yapılan tebligatın usulsüz olduğunu iddia ederek tekzip yayınlamaktan kurtuldu.

BHM olarak biz ise, Mustafa Gündoğ’un sitesinde bir kez yer alan ama “her nedense!” daha sonra unutulan imar haberlerinin neden unutulduğunu, inceleyerek, belgeleri ile ortaya koyup, gerçek habercilikle, mizansen haberciliğin farkını ortaya koyacağız. 

25 yıldır, reklam, halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı hizmetini bir çok saygın kurum ile birlikte ETS’ye de veren Özay KARTAL’ın bu ticari faaliyetini bir illegal işmiş gibi kamuoyuna sunmayan çalışan Mustafa Gündoğ’un mizansen ve kurnazlık hikayesini merak edenler için aşağıda sunulmuştur:

İmar dosyaları uzmanı gazeteci Mustafa Gündoğ; haber sitemizin İmtiyaz sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Özay KARTAL hakkında başından sonuna hamaset dolu köşe yazıları yayınlamıştı.

Bunun üzerine Özay Kartal;

29.08.2024 tarihinde Bodrum 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne karalama ve hayal ürünü iddialara karşı tekzip talebinin yerine gelmesi için  başvurmuş, talep mahkemece kabul edilmiş, düzeltme ve cevap metninin yayınlanmasına karar vermiştir.

22.10.2024 tarihinde Gündoğ karara itiraz etmiştir. Bu itiraz dilekçesinde kendisine yapılan tebligata hiç bir itirazı olmayan Mustafa Gündoğ, dilekçesinin  içerik olarak red olacağının kulağına üflemesi üzerine, ertesi gün ikinci bir dilekçe daha vererek; kendisine yapılan tebligatın usulsüz yapıldığını iddia etmiştir. Neymiş tebligat Medya Gündoğ şirket sorumlusu Mustafa Gündoğ’a yapılması gerekliymiş ama tebligat internet adresi sorumlusu Mustafa Gündoğ’a yapılmış, vs vs.  Bu kurnazlık sayesinde Mustafa Gündoğ itirazının kabulünü kurnazlıkla sağlamıştır. 

Ayrıca, Mustafa Gündoğ’un itirazı  yasal süresinin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen,  her nedense bir sorun görünmeden kabul edilmiştir. 

Mustafa Gündoğ, dilekçesinde “Yazımdaki bu bölüm bir tespittir. Yazı içeriğinde açıklaması vardır. Bu konuyla ilgili haber mizansendir belgelidir. Dosya ekinde sunulacaktır.” diyerek köşe yazılarının “mizansen” olduğunu kabul etmiştir. Belge sunacağım demiştir, sunamamıştır.

Bodrum için bir çivi çakmaktan aciz tipler çıkar sağlayamadığı her konuda muhalif kisvesi altında iş yapan insanlara hakareti,  marifet sanmaktadırlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Haberini aklamak yerine, açılan dava kişisinin adres ve kurum ismi uyumsuzluğunu kullanarak dava düşüren kişiler basın özgürlüğünden bahsediyor ve komik duruma düşüyorlar. 

Kargalar ötüyor diye bülbüller susmaz.

Mesele bundan ibarettir.

Kamuoyuna saygılarımla

Özay Kartal

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com