27 Temmuz 2024 Cumartesi

Osman Gürün’ün açtığı Muğla 100. Yıl Anıtına tepki yağdı

BHM
02.11.2023 15:30
Osman Gürün’ün açtığı Muğla 100. Yıl Anıtına tepki yağdı
@muglasende adlı instagram hesabında yapılan paylaşımın altına gelen yorumlarda anıt, eleştirilerin hedefi oldu. Çok sayıda takipçi anıtın neye benzediğini anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.

Haberin Videosu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıldönümünde 100’üncü Yıl Anıtı’nı açtı.

Kent merkezinde yer alan anıtın açılışına; belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Anıt açılışında Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı Tiyatro topluluğu gösterisi, vals ve halk oyunları sergilendi. Ayrıca yurttaşlara Nutuk kitabı ve Türk bayrağı dağıtıldı. 

100’üncü yıl Anıtı açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, “100’üncü yıl Anıtı tüm Muğla’mıza ve ülkemize ait. Bunu gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyum. Ata’mızın ‘Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ dediği günde buradayız. 100 yıllık yolculuk o gün verilmiş bir karar değildi. Büyük bir projenin ve mücadelenin sonucunda Cumhuriyet fikri doğdu. 100 yıllık onurumuz ve geleceğe yönelik umudumuz olan Cumhuriyet sadece yönetim biçimi değil yaşam şeklidir. Cumhuriyet Türk halkı için sıradan bir kavram değildir. Bağımsızlık ve özgürlüğü için mücadele eden bir milletin canı ve kanı pahasına ulaştığı en değerli kazanımdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bize kendimize inanmayı, güvenmeyi eşit adil ve insanca yaşamımıza olanak sağladı. Eğitimden bilime tarımdan teknolojiye birçok kazanım elde ettik. Ancak 100 yıllık cumhuriyetimizin kazanımlarını ne kadar özümsedik ve ne kadar çaba sarf ettik. Bunun muhasebesini yapmamız lazım. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. O zaman Atamızın emanetinin tacını takmış oluruz.  Yolumuz karanlık sokaklara çıktığında Atamızın fikirlerine sarılmalıyız” diye konuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com