27 Temmuz 2024 Cumartesi

Özgür Özel’den belediye başkanlarına ‘Suriyelilerle uğraşmayın!’ uyarısı

BHM
11.05.2024 15:58
Özgür Özel’den belediye başkanlarına ‘Suriyelilerle uğraşmayın!’ uyarısı
‘Suriyeli sığınmacılarla uğraşmayın’ diyen Özgür Özel, CHPʼli belediyeleri uyardı. CHP Genel Başkanı Özel’in bu sözleri kamuoyunda; AKP ve CHP’nin Soros'un “Mülteciler Türkiye'de kalmalı" talimatını yerine getirdiği algısına neden oldu.

Özgür Özel, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan özel röportajda yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

“Yerel yönetici arkadaşlarımız partinin genel politikaları ile uyumlu bir çizgide olmaları lazım. Bunu telkin ettik kendilerine. Hani Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunu ile uğraştığınızda daha bir teveccüh göreceğinizden emin olun. Suriyeli meselesi yerel yöneticinin çözebileceği bir mesele değil. Ama orada başka bir nokta var ki; ben hem Burcu Köksal’ın hem de diğer arkadaşlarımızın çok yetenekli çok çalışkan olduklarına inanıyorum, yani halkta çok karşılığı olan arkadaşlarımız var ve zaten seviliyorlar böyle popülizme kalan şeylerin bize çok faydası yok.”

Fatih Altaylı ise Özgür Özel'i eleştirerek şu söylemlerde bulundu: 

“Yaptıklarını görünce ‘Kılıçdaroğlu 2.00 loading’ diye düşünüyorum. Kemal Beyi niye eleştirildiysek CHP’liler niye eleştirdiyse bunun katmerlisi yapılacak ise eğer Kemal Bey iyiydi o zaman, yeterince kötüydü yani daha doğrusu. Daha kötüsüne ihtiyacı yoktu CHP’nin diye düşünüyorum bazen. Çünkü bu Kemal Beyin yaptıklarının beteri. Hani gelen gideni aratır lafı her zaman doğru çıkmasın diye umarız ama bazen de doğru çıkar. Bu sefer de öyle mi oluyor diye bir kuşkum var.”

NE OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar'da Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etmiş, Özgür Özel’in ziyaretinde çarpıcı bir diyalog yaşanmıştı. Derneğin Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın “Biz sığınmacılardan rahatsızız. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Hanım'ın (Burcu Köksal) bu konudaki söylemleri, bizim de düşüncelerimiz. Ben Suriye'den gelen bir şehidi almaya gittikten sonra, dönüp şehirde piknik yapan Suriyelileri görünce rahatsız oluyorum.” sözlerine Özgür Özel “Bu iş yerel yönetimlerin çözebileceği bir iş değil.” dedi.

CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçim çalışmalarında ise "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözleriyle gündeme gelmiş, seçildikten sonra mültecileri de hedef almıştı. Kentte mültecilere ait 5 iş yerini mühürleyen Köksal, “Söz verdiğimiz gibi mültecileri buradan göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Mülteci düşmanı açıklamalarına devam eden Köksal bu kez, "Nikah ücretleri için belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Belediye nikah salonu için belirlenen 400 TL olan genel giderlerin nikah bedelini onlar için 10 bin lira olarak uygulayacağız" açıklamasını yapmıştı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com