28 Mart 2024 Perşembe

PANDEMİDE DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE YENİ OYUNUNU SAHNEYE KOYAN ENDER TİYATRO

BHM
28.03.2021 12:41
PANDEMİDE DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE YENİ OYUNUNU SAHNEYE KOYAN ENDER TİYATRO
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu bir yıl sonra ilk oyununu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde pandemi kurallarına uygun olarak yoğun katılım ile oynadı. Oyun sonunda duygusal anlar yaşandı.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyununun prömiyeri Nurol Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dünya Tiyatro Günü bildirisini tiyatronun oyuncularından Cansın Yunt okudu. Aynı zamanda 3. Yaşını kutlayan tiyatronun oyununu izleyenler arasında Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Meclis üyesi Mehmet Kocair, Belediye Gıda A.Ş. Genel Müdürü Faruk Ulusoy, tiyatro sanatçısı Tijen Par ve  Özlem Çakar da vardı.

Savaş Dinçel’in yazdığı ve Ali Şahin’in yönetmenliğini  yaptığı oyunda, Yerkan Kahraman ve Barış Hayta’nın performansları izleyicileri büyülerken, bir çok kişinin kendi hayatından kesitleri de bulduğu oyunda duygusal anlar yaşandı.

Oyunun bitiminde , sahneye yönetmen Ali Şahin tarafından çağrılan  B.B.Ş.T. Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen gözleri dolarak şunları söyledi: “7 yıl önce Alev Gürcan’la bu yola çıktığımızda kimse inanmadı yapacağımıza. ‘Bodrum’da yerel  tiyatro olmaz,  seyirci bulamazsınız’ demişlerdi . Çok zorlandık ama yaptık. Sevgili Alev’i  talihsiz bir kazada kaybettik ama  Sevgili Rezzan Şebin’le yola devam ettik ve işte Şehir Tiyatrosu resmen kurulalı üç sene oluyor . Biz dört büyük iki çocuk oyunu oynadık, siz sevgili seyircilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadınız.Covid 19 salgınında yeni oyun çalışan ve Dünya Tiyatro Günü’nde oyunu sahneye koyan ender tiyatrolardan biriyiz. Bu nedenle oyuncu arkadaşlarımı ve yönetmenimizi kutluyorum.”

“DİĞER OYUNLARIMIZI DA SAHNELEYECEĞİZ”

Akşen sözlerini “Uçurtmanın Kuyruğu ve diğer oyunlarımızı dönüşümlü olarak sahnelemeye devam edeceğiz,  lütfen bizi izlemeye devam edin.Bu zor pandemi günlerinde bizi gene yalnız bırakmadınız,  alkışlar sizler için.Bu ekibimiz size çok güzel bir oyun izlettiler ama bir diğer ekibimiz de başka bir oyuna çalışıyorlar. O oyunu da Nisan ayında izleyeceksiniz, o oyuncularımızda aramızda onlarıda sahneye davet ediyorum. Ve yol arkadaşım sevgili müdürümüz sevgili Rezzan Şebin’i davet ediyorum.” Diyerek bitirdi.

Oyuncuları alkışlayarak sahneye gelen Rezzan Şebin de “çok duyguluyum şu anda. Ama öncelikle ilk duyurumuzun ardından, gece 23.00 ‘de mesaj atarak “belki yer kalmaz. Ben bu gece rezervasyon yapmazsam, belki yer kalmaz diye uyuyamam” diyen seyirciyi alkışladı. Başkan Ahmet Aras’a, Belediye Destek Hizmetlerinin tüm birimlerine ve Faruk Ulusoy’a  teşekkür eden Şebin,  Emel Çakaloğlu ve Faruk Ulusoy’u sahneye davet etti.

Bodrum Belediye Başkan yardımcısı Emel Çakaloğlu da” Başkanımız programı nedeni ile katılamadı. Dünya Tiyatro gününüz kutluyor ve emekleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz” diyerek sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

UÇURTMANIN KUYRUĞU: Yazan Savaş Dinçel, Yöneten Ali Şahin, Oyuncular Yerkan Kahraman, Barış Hayta, Ali Şahin, Müzik Burak Duman, Dekor Serkan/Kader Aktü, Kostüm Esra Meriç, Işık Murat Uzun, Asistanlar Aylin Akcan, Sinem Kurt, Afiş Tasarım Şahin Tuhan, Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com