27 Temmuz 2024 Cumartesi

Prof. Dr. Adnan Diler, Bodrum’da Anıldı

BHM
11.02.2024 12:52
Prof. Dr. Adnan Diler, Bodrum’da Anıldı
2023 Aralık ayında hayata veda eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Adnan Diler için Bodrum’da anma töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Adnan Diler, 1999-2019 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanlığı yapmış, bölgede birçok arkeolojik kazı çalışmasında aktif olarak görev almıştı. Pedasa Antik Kenti kazılarında ise 15 yılı aşkın bir süredir başkanlık görevini yürütmüştü.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı Doç. Dr. Ufuk ÇÖRTÜK Prof. Dr. Adnan Diler'in özgeçmişini okumasıyla başladı. "Arkeolojiye Adanmış Bir Ömür: Adnan Diler" adlı video gösterimi ve Doç. Dr. Bekir ÖZER'in "Lelegler; Bodrum ve Adnan Hoca" sunumu ile program devam etti. 

Törende, Diler'in meslektaşları Prof. Dr. Suat Ateşlier ve Prof. Dr. Mustafa Bulat ile ailesi adına eşi Melike Diler ve kardeşi Süheyla Diler, yaptıkları konuşmalarda Adnan Diler’in herkese örnek olan eğitimci kişiliğine vurgu yaptılar. Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu yaptığı konuşmada, Adnan Diler’in arkeolojiye olan tutkusunu ve Bodrum arkeolojisine yaptığı katkıları vurgulayarak, özellikle Pedasa antik kentindeki çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Anma törenine Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Diler’in ailesi, meslektaşları, çalışma arkadaşları, öğrencileri, dostları ve sevenleri katıldı.

 

Anma programı, Pedasa Antik Kenti gezisiyle son buldu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com