28 Mart 2024 Perşembe

SAHİLE MERMER TOZU DÖKMEYE ÇALIŞAN OTELE 345 BİN TL CEZA!

BHM
03.06.2020 09:58
SAHİLE MERMER TOZU DÖKMEYE ÇALIŞAN OTELE 345 BİN TL CEZA!
Bodrum Yalıkavak'ta sahile mermer tozunu beyaz kum diye serecek olan 5 yıldızlı otele Bodrum Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü baskın yaptı, otele 345 bin lira para cezası kesildi.

Bodrum’un Yalıkavak sahilinde denize sıfır bir otel mermer tozunu sahile sermeye çalışırken yakalandı. Denize Maldivlerin sahillerinde bulunan beyaz kumu görüntüsünü vermek isteyen otele Çevre İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Çevre Kontrol Koruma Müdürlüğü tarafından baskın yapıldı ve para cezası kesildi. 

Yalıkavak Mahallesinde bulunan otele Çevre ve şehircilik müdürlüğü 310 bin lira, Bodrum Belediyesi ise 35 bin lira ceza kesiti. Aynı işlemi Gündoğan sahilide yapmaya yeltenen başka bir otel için ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, Bodrum’un farklı bölgelerinde kıyıya dökülen beyaz kumla ilgili müdahalelerini sürdürdüklerini söyledi. Yalıkavak Gökçebel’de böyle bir girişimi durdurduklarını ve Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan tespitler neticesinde kumu analize gönderdiklerini anlatan Aras, “Çevre Müdürlüğümüz söz konusu girişim nedeniyle 310 bin lira ceza kesti. Biz de imara aykırı uygulamadan dolayı 35 bin lira ceza uyguladık ve işlemi durdurduk.” dedi.

Benzer bir olayın Gündoğan Kızılburun'da yaşandığını belirten Aras, “Ekiplerimiz gittiler tespitlerini yaptılar ve Çevre İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürüyorlar. Orada da gereken işlem yapılacaktır. Bu duyumları aldığımızda, her türlü müdahaleyi yapmaktan geri kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Aras mermer ocağından çıkan kumun Gündoğan sahiline dökülmeye kalkışıldığını ifade ederek “Yatağan ve Milas bölgesinden gelen kumlar mermer ocaklarının tozları olarak biliniyor. Mermer ocaklarından çıkan kum bu son gittiğimiz yerdeki kumlar. Ve tamamen deniz dibini beton gibi, deniz suyuna gidiği zaman tamamen kaplayan ve orada hiçbir canlının yaşamasına imkan vermeyen bir kum. Aynı zamanda insan sağlığına da zararlı olduğunu uzmanlar söylüyor. Biz buna rağmen numuneleri aldık ve tahlile gönderdik” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com