02 Temmuz 2024 Salı

Selçuk-Kuşadası yolu kapatıldı!

BHM
30.06.2024 02:40
Selçuk-Kuşadası yolu kapatıldı!
Selçuk-Kuşadası yolu kapatıldı, evler, oteller ve barınaklar boşaltıldı; Çeşme’deki hobi bahçesinden çıkan yangına ilişkin gözaltı var

Bakan Yumaklı: “İzmir Menderes’teki yangın, maalesef ki bir hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında”

Karaman ve Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, İzmir ve Aydın'da çıkan yangınlar büyüdü.  İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın nedeniyle bazı evlerde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Selçuk ilçesinde de orman yangını çıktı. Selçuk ile Aydın Kuşadası you üzerinde yayılan orman yangını için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozer sevk edildi. Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı. Bölgedeki evler, oteller ve barınakların bazıları da boşaltıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçelerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 500 hektar alanın etkilendiğini, İzmir'de 9'u orman dışı, toplam 22 yangın çıktığını söyledi.

Yumaklı, "Ben halihazırda yaklaşık 350 hektar şu an bulunduğumuz Selçuk yangınıyla ilgili etkilenen alan ve 150 hektar da İzmir Menderes için etkilenen alanın olduğunu söylemek istiyorum. Bunun altını çizelim, 'etkilenen alan' demek, tamamının yanması anlamına gelmiyor. Yangınların söndürülmesi sonrasında ne kadar alanın hasar gördüğü yine arkadaşlarımız tarafından açıklanacak" diye konuştu.

Bakan Yumaklı, İzmir Menderes'teki yangının da hobi bahçesinden çıktığını ve ilgili kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com