19 Mart 2024 Salı

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YUVA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

BHM
03.01.2022 13:40
SOKAK HAYVANLARI İÇİN YUVA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
Kızılay Bodrum Şubesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu işbirliği ile sahipsiz kediler, köpekler ve kuşlar için sıcak bir yuva olacak kulübelerle "Sevgi Çatısı" projesi başlattı.

İlçedeki sahipsiz kediler, köpekler ve kuşlar için sıcak bir yuva olacak kulübelerin ilki Konacık Sanayi Bölgesi Kale İş Merkezi’ne yerleştirildi.

Çalışmalar kapsamında, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi, Bodrum’daki hayvanların yaşam hakkını kanunlara uygun ve daha kapsamlı korumayı hedefleyen Mahalle Gönüllüsü projesi hayata geçirildi.

Hayvanların yaşam hakkını kanunlara uygun ve daha kapsamlı korumayı hedefleyen Bodrum Belediyesi, sokak hayvanları mahalle gönüllüleri üyeleri ile birlikte koordineli çalışma yaparak, sokakta yaşayan can dostların yuvalarında korunma ve barınmaları sağlanacak. Proje kapsamında, yuvalar belirlenen alanlara monte edilecek.

İmzalanan protokol gereği, Bodrum Genç Kızılay ekibi tarafından hazırlanan, Belediye ekipleri tarafından Bodrum sokaklarında, park, bahçe ve açık alanlara bırakılan kulübelerin içlerinin temizlik ve hijyen takibi ise gönüllüler tarafından yapılacak. Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince denetimleri gerçekleştirilecek.

Kulübelerin tamir ve tadilatı Genç Kızılay tarafından üstlenirken, kulübelere zarar verilmesi halinde tespit edilen kişiler hakkında Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından suç duyurusunda bulunulacak.

Kızılay Bodrum Şube Başkanı Sait Güllüoğlu, “Kızılay ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile yapmış olduğumuz köpek kulübelerinin ilkini yerleştirdik. Diğerlerini de yerleştireceğiz ve gönüllülerimiz ile birlikte kulübelerin bulunduğu noktalara destek vereceğiz. Mamalarını, sularını eksik etmeyeceğiz. Biz de sevgiyle onları her zaman kucaklayacağız. Bodrum Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sokak hayvanları gönüllüsü Burçay Erol ise “Bu güzelliklerin artarak devamını diliyoruz. Bodrum Belediyesi ile birlikte Genç Kızılay ve Kent Konseyi desteği işbirliği ile projeyi gerçekleştiriyoruz. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com