28 Mart 2024 Perşembe

SPOR MERKEZİ PROJESİNDEN HABER VAR!

BHM
11.12.2020 15:40
SPOR MERKEZİ PROJESİNDEN HABER VAR!
Denizi, doğası ve havasıyla birlikte dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’a büyük bir proje daha geliyor. Bitez Mahallesi sahilinde yapımı devam eden spor merkezi hakkında Bodrum Güç Birliği Derneği, yetkililerden bilgiler aldı.

174 km kıyı şeridi uzunluğu olmasına rağmen, su sporları konusunda çok fazla etki gösteremeyen Bodrum’a, Su Sporları Merkezi yapılmasının planlandığını belirten Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yetkilileri, Bitez Mahallesinde yer alan ve toplamda yaklaşık 13.000 m2 alana sahip olan yerin daha önce 3.000 m2’sinin atıl olarak kaldığını, içerisinde kullanılamayacak derecede kötü durumda olan bir futbol sahasının olduğunu ve bir de aktif bir yelken kulübü olduğunu tespit ettiklerini söylediler. Daha sonrasından bu alanın Bodrum Yarımadasına hizmet eden bir spor tesisine dönüştürme karar aldıklarını açıklayan yetkililer, bunun için de Milli Emlak Müdürlüğü’nden bu alanın tamamı için 10.000 m2’lik kısmının da Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisini talep ettiklerini belirttiler.

İlk Etap İçin Devletten 3 Milyon TL Bütçe

Tahsisin tamamlanmasından sonra bu alanın bütüncül bir projeyle ele alındığının altının çizen Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yetkilileri şunları söyledi; “İlk etap projesi için tarafımıza 3.000.000 TL bütçe çıkarıldı. Bu bütçe ile öncelikle atıl durumdaki futbol sahasını yeniledik, yeni bir basketbol sahası, 2 kort tenis sahası ile sporcular için soyunma ve duş alanlarının yapımını tamamladık. Çalışmalarımız sonrasında da Bodrum Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü merkezini buraya taşıdık.”

Ulusal ve Uluslararası Su Sporları Yarışı Bodrum’da Yapılacak

Projenin 2. etap çalışmaları kapsamında da devletten 12.000.000 TL yatırım bütçesi aldıklarını belirten yetkililer; “Alınan bu bütçe ile de ulusal ve uluslararası yarışların yapılacağı (Sörf-Yelken-Kürek) tesis yapım çalışmalarına başladık. Projenin tamamlanmasıyla birlikte artık bölgemizde Tenis-Futbol-Basketbol-Yelken-Sörf-Plaj Futbolu-Plaj Voleybol-Plaj Hentbol branşları yer alacak ve aynı zamanda da projemizin sahil bandında da vatandaşlarımız için yürüyüş alanları yapılacak” dedi.

Dünya’nın ve Türkiye’nin sahip olduğu güzellikleri ile en özel coğrafyasında yaşadıklarını belirten Bodrum Güç Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Komisyonu Başkanı Fırat Atılgan; “Cennet Bodrum’umuzda sporun ve sporcunun gelişmesi için örnek teşkil eden böyle bir tesisin kazanılması bizler için çok değerli. Projenin tamamlanması ile birlikte bu projenin, aynı zamanda da Bodrum turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Etrafı denizlerle çevrili Yarımadamızda bu proje ile birlikte büyük bir eksikliğin giderilmesinden dolayı başta Devletimize, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com