19 Mart 2024 Salı

TERSANELER BÖLGESİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR...

BHM
19.01.2021 20:22
TERSANELER BÖLGESİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR...
Bodrum Belediye Başkanı Aras, Kumbahçe Mahallesi İçmeler Mevkii'nde bulunan, Bodrum’un yat imalat bakım ve onarım sektörünün merkezi konumundaki tersaneler bölgesinde incelemelerde bulunarak İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç’ten bölge esnafının ihtiyaçları, talepleri ve eksikleri ile ilgili bilgiler aldı.

Sabah saatlerinde meclis üyeleriyle birlikte bölgeye gelen Başkan Aras’ı İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, yönetim kurulu üyeleri ve yat imalat bakım ve onarım sektörü firma sahipleri karşıladı.

Bölgede yaşanan sorunlar ile ilgili öncelikli olarak çevre düzenlemesi, yol bakım ve onarımı, aydınlatma gibi başlıca sorunların çözülmesi için gerekli talimatları ilgili birimlere iletti. Öncelikli olarak da katı atık toplama sisteminin daha verimli çalışabilmesi adına mevcut konteynırların yerine daha büyük ve donanımlı konteynırlar yerleştirilecek.

Tersane bölgesinin turizme açılması ve gelen misafirlerin daha modern koşullarda ağırlanması adına belediyeye ait bir alanda meydan projesi hayata geçirilecek. Yurtdışından acenteler aracılığıyla bölgeye  gelen misafirlerin, tersaneleri gezmek amacıyla toplanabilecekleri, dinlenebilecekleri ve temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan oluşturulması planlanıyor.

Bodrum’da 12 ay istihdam sağlayan bir sektör olduklarını ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, “Bodrum’a ve ülkemize ciddi anlamda ekonomik katkı sağlayan, katma değeri yüksek bir sanayiyiz. Biraz imajımızı düzeltmemiz gerekiyor. Hep beraber hem Bodrumumuza hem ülkemize hem de sektörümüze örnek bir sanayi haline getireceğiz." diye konuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com