23 Ekim 2024 Çarşamba

Turistlere hatıralarından silinmeyecek bir Türkiye detayı; Kanalizasyon çalışması

BHM
10.08.2024 13:27
Turistlere hatıralarından silinmeyecek bir Türkiye detayı; Kanalizasyon çalışması
Bodrum’da yabancı turistlerin ağırlıkta bulunduğu bölgelerden Gümbet’te kanalizasyon çalışması kapsamında Ağustos ayı ortasında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yollar kazıldı. Gün boyunca devam eden kazı çalışması gece saatlerinde de devam etti anca sorun halen çözülmüş değil.

Gümbet’in en büyük ve popüler barlarının önünde gerçekleştirilen kazı çalışması zaten düşük bir sezon geçiren esnafı zarara uğrattı. Çalışmanın yanından geçip giden turistler mekanlara girmeyi düşünmedi bile. 

Normalde ışık şovlarıyla dans eden insanlardan adım atılacak yer bulunmayan Gümbet barlar sokağının boş görüntüsünün yanı sıra başlayan kanalizasyon çalışması bölgedeki esnafın gerilmesine ve isyan etmesine sebep oldu. 

Problemin üç gündür devam ettiğini belirten vatandaşlar ekiplerin önce kazmadan sorunu çözmeye çalıştıklarını ancak sonuç alınamayınca da yolu kazdıklarını ifade etti.

Dünyadaki hiç bir turistik kentte benzerine rastlanmayacak bu plansızlık gelen turistlerin tatil hatıralarında hiç istemeyeceğimiz şekilde yerini aldı. Sıklıkla Türkiye’nin Saint Tropez’i olmakla anılan Bodrum; buna şahit olan turistler için hem ülkemiz hem de Bodrum adına kanalizasyon felaketiyle anılacak. 

Sezon öncesi tamamlanmış olması gereken kanalizasyon altyapısına ait çalışmalara ilişkin Büyükşehirin yapacağı açıklama merakla beklenmekte. Ahmet Aras’ın başkanlığı sırasında Büyükşehirin yetkisi dahilinde olduğunu sıklıkla belirttiği kanalizasyon çalışmalarını nasıl yöneteceğini önümüzdeki günlerde izleyeceğiz.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com