20 Nisan 2024 Cumartesi

TURİZMCİ GÜRSEL: “BODRUM’A BUTİK TURİZM ANLAYIŞI YAKIŞIR”

BHM
07.05.2022 17:03
TURİZMCİ GÜRSEL: “BODRUM’A BUTİK TURİZM ANLAYIŞI YAKIŞIR”
Hürriyet Gazetesi yazarı Müge Akgün, bugünkü köşe yazısının başlığına Bodrum’u taşımış. “Bodrum’a butik turizm anlayışı yakışır” başlıklı yazısında, Gündoğan Koyu’ndaki Cape Bodrum Otelin Genel Müdür Hasan Gürsel ile yaptığı röportaja yer vermiş. Gürsel, “Türkiye’de, özellikle de Bodrum’da beslenmesi gereken kitle turizmi değil, butik turizm konsepti. Tarifeli seferler artarsa şans da artabilir” diyor.

Müge Akgün’ün yazısının bir kısmı şöyle:

Rüzgârlı, serin, tertemiz bir hava ve dalgaların sesi... Tam da benim sevdiğim, mevsim dışı dönemlerini özlediğim Bodrum. Bu kez bayram tatili sırasında oradaydım.

Denizin hemen yanı başında her sabah güneşin doğuşunu seyrederek uyanmak, uzun yürüyüşler yapmak yetiyor insana. Ama işinin ehli ekibin olduğu bir yerde konaklamak, dostlarla sohbet etmek alınan hazzı başka bir boyuta taşıyor.

İnşaat, enerji, doğalgaz dağıtım, gıda ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Fernas Şirketler Grubu’na ait olan Gündoğan Koyu’ndaki Cape Bodrum’a daha önce de gitmiştim. Kuruluş aşamasında Yunanlı bir turizm şirketiyle ortaklık yapmışlar, anlaşamayınca yollarını ayırmışlardı.

Otel son 2 yıl içinde büyük değişim geçirmiş. Kapıda karşılandığınız andan itibaren farkı hissediyorsunuz. Lüks, konforlu ama sade ve samimi bir yere girdiğinizi anlıyorsunuz.

Bunda görev yaptığı yerlerin çıtasını hep yukarı taşımış bir profesyonel olan Genel Müdür Hasan Gürsel’in kurduğu ve yetiştirdiği ekibin payı büyük.

Gürsel, açılışından itibaren 16 yıla yakın bir süre Hillside’ın genel müdürlüğünü üstlenmiş. Ardından Club Marvy’nin kuruluşunda görev almış. Şimdi ise tüm bilgi ve birikimini Cape Bodrum için kullanıyor.

Hasan Bey’le Bodrum’da nasıl bir turizm anlayışı olması gerektiği üzerine sohbet etme fırsatı da bulduk. Ona göre Türkiye’de, özellikle de Bodrum’da beslenmesi gereken kitle turizmi değil, butik turizm konsepti. Tarifeli seferler artarsa şanslarının artacağını düşünüyor. Kendilerini de grand butik otel olarak tanımlıyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com