29 Mart 2024 Cuma

TÜRSAB Bodrum BTK'dan eğitim desteği: 18 adet dizüstü bilgisayar okula teslim edildi

BHM
06.09.2022 15:23
TÜRSAB Bodrum BTK'dan eğitim desteği: 18 adet dizüstü bilgisayar okula teslim edildi
Türsab Bodrum Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Yüksel Aslan öncülüğünde TÜRSAB Bodrum BTK üyesi hayırsever seyahat acentaları tarafından Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Seyahat Acenteliği Bölümüne 18 adet dizüstü bilgisayar bağışı yapıldı.

Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sinan Eren’e, TÜRSAB Bodrum BTK yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bilgisayarları teslim eden Başkan Yüksel Aslan yaptığı açıklamada, “TÜRSAB Bodrum BTK olarak hayırsever seyahat acentalarımız ile Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Seyahat Acenteliği Bölümüne bağışlamış olduğumuz Dizüstü Bilgisayarları Okul Yönetimine teslim ettik. Bağışta bulunan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

BAŞKAN ASLAN: “Burası bizim için bir istihdam kaynağı”

Türsab Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, bilgisayar bağışını aslında pandemi öncesinde planladıklarını ancak araya pandemi girdiğini ifade ederek, “Biliyorsunuz biz bu okuldan seyahat acentaları olarak her sene seyahat acentaları bölümünden mezun olanlardan hem stajyer alıyoruz hem de bitirenlerin birçoğu bizde, acentalarımızda çalışıp meslek sahibi oluyorlar. Dolayısıyla aslında burası bizim için bir istihdam kaynağı. Buradan iyi yetişen her öğrenci, bizim acentalarımızda geleceğimiz için, bizim için çalışan, şirketlerimizin birer parçasıdırlar. Burada böyle bir eksiklik olduğunu birlikte hocalarımızla görmüştük. Hepsinin kullanmış olduğu bir seyahat acentaları programı var, o programın da sahibi ile konuştuk. O da sağ olsun bütün bilgisayara programı kurup bağışladı. Aynı zamanda da burada belli bir süre ücretsiz eğitim verecekler hem hocalarımıza hem de öğrencilerimize. Hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ASLAN: “Her şeyi devletten beklememek lazım. Aslında devlet biziz, millet biziz”

Bu tip sosyal sorumlulukları, sivil toplum kuruluşlarının yapmasında fayda olacağını düşündüğünü belirten Başkan Aslan, “Her şeyi devletten beklememek lazım aslında devlet biziz, millet biziz. Dolayısıyla hep birlikte yapmamız lazım. Öyle inanıyoruz. Bu şekilde de devam edeceğimize inanıyorum. Bu küçük bir şey tabi ama seyahat acentelerimiz ve bazı bağışçı arkadaşlarımızla böyle bir şey düşünmüştük daha neler yapabileceğimizin üzerinde de düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ EREN: “Biz Bodrum’da turizme en büyük işgücü yetiştiren okuluz”

Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sinan Eren, kurumlarına bağışladıkları bilgisayar atölyesi için TÜRSAB Bodrum BTK Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, “Nihan hocamızın uzun süredir uğraşlarıyla beraber bu 18 bilgisayarlı atölyemizi üstelik firma programı ile okulumuza kurulumunu sağladılar. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Müdür Eren ayrıca bu yıl Şubat ayında güçlendirmeden çıktıklarını ve yaklaşık 6 aydır okulda bulunduklarını ifade ettiği açıklamasına, okulda daha bir çok eksiğin olduğunu da ekleyerek, “Bu konuda başka bağış severlerin de yardımını bekliyoruz. Mesela yiyecek içecek atölyesi ilk büyük ihtiyaçlarımızdan biri ki, bunlar oldukça yüksek meblağlı yatırımlar -500 bin civarı rakamları bulunan.- Yardımseverlerin yardımlarını bekliyoruz çünkü biz burada turizme en büyük işgücü yetiştiren okuluz. Ve buranın çocukları buranın imkanlarından faydalanmalı.” dedi.  

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com