19 Mart 2024 Salı

ÜÇ AYRI DALDA ÖDÜL ALDI

BHM
26.12.2021 11:05
ÜÇ AYRI DALDA ÖDÜL ALDI
Müzik çalışmalarına 4 yaşındayken Bodrum Karsanat Avrupa Çocuk Korosu’nda başlayan 2007 Bodrum doğumlu Ela Talay, katıldığı üç ayrı yarışmadan da ödül kazandı.

Ülkemizin dünyaca tanınmış arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun öğrencisi Ela Talay bu yıl 12.si düzenlenen, 11 ülkeden 73 kişinin katıldığı, uluslararası çevrimiçi yarışmaların en eskisi World Open Online Music Competition Pedallı Arp alanında 14 yaş kategorisinde 1.lik diploması aldı.

Talay, Prof. Dr. Cihat Aşkın yönetiminde tertiplenen CAKA Online Müzik Yarışmasında da telli çalgılar kategorisinde de kendi yaş grubunda Altın Yıldız seçilerek 1.lik elde etti. Yetenekli sanatçımız, yarışmada Hasselmans ve Frescobaldi’nin eserlerinin yanı sıra türk müziğini dünyaya tanıtmak amacıyla yürütülen Türk Arpı Projesi eserlerinden Lavantalı Panna Cotta ve Hamam Dönüşü adlı eserlerini de çaldı.

Ana çalgısı arp olan Ela, bir yandan da Özlem Nazlıaslan ile şan derslerine devam ediyor. Aralık ayının başında ise Ukrayna’da düzenlenen 2220 Uluslararası Online Müzik Festivali adlı ses yarışmasında “La Vie En Rose” adlı parçayı yorumlayarak jüri özel ödülü alarak Ukrayna’dan ödülle dönen tek Türk öğrenci oldu.

Bugüne kadar arp, şan ve piyano alanlarında birçok festivalde ve konserde yer alan Ela Talay; bu yılki hedefinin Cardiff’te yapılacak Dünya Arp Kongresi’ne gidebilmek ve öğretmeni Şirin Pancaroğlu’nun izinde ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Talay, arpın iyileştirici sesini daha çok kişiye ulaştırmak üzere daha fazla sosyal sorumluluk projesinde yer almayı hedeflediğini kaydetti. 

Kaynak: KENT Haber

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com