16 Eylül 2024 Pazartesi

Ula ve Yatağan'da iki ayrı orman yangını: Üç köyde 58 ev tahliye edildi, iki gözaltı

BHM
18.08.2024 23:25
Ula ve Yatağan'da iki ayrı orman yangını: Üç köyde 58 ev tahliye edildi, iki gözaltı
Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlar rüzgarla büyüdü. Bakan Yumaklı, "Bir risk yok ancak yine de tedbirli olmakta fayda var" dedi. Yangınla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

İzmir, Manisa ve Bolu'daki orman yangınlarına karşı mücadele sürerken, bugün Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde de orman yangını çıktı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre saat 13.24 de eş zamanlı olarak Yatağan Yava mahallesi ve Muğla Ula ormanlık alanda başlayan yangınlar rüzgarla birlikte büyüyerek devam ediyor.

Her iki yangına karadan ve havadan müdahale için çok sayıda ekip sevk edildi.

İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevlere karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürüten ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yatağan Belediyesi’nden yapılan duyuruda ise Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallerinin boşaltılması gerektiği belirtildi. Duyuruda şunlara yer verildi:

"Bölgemizde çıkan orman yangını nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallemizin acil olarak boşaltılması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur."

Öte yandan, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öncesinde Menteşe ilçesi olarak belirtilen orman yangınının Ula sınırlarında kaldığı belirtildi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Muğla Valiliğinin X hesabından, "Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke kara yolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi önemle rica olunur" paylaşımında bulunuldu.

KÖYLÜLER TANKERLERLE SEFERBER OLDU

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki yangını söndürme çalışmalarına destek için köylüler seferber oldu. Köylüler traktörlerine bağladıklar tankerlerle kuyudan aldıkları suyu Kafaca Mahallesinde bulunan sulama göletine taşıdı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com