29 Mart 2024 Cuma

UYGARLIK ANADOLUDAN DOĞDU

BHM
19.07.2019 15:14
UYGARLIK ANADOLUDAN DOĞDU
Akademia Vakfı, “ Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” kitabı ile yayın hayatına başladı.

2003 yılında  Bodrum’da bir çok aydının katılımı ile kurulan Akademia Vakfı, kültür projelerine bir yenisini ekledi.

Vakıf, ülkemizin ileri gelen arkeolog hocalarından Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu” adlı kitabının genişletilmiş ikinci basımını gerçekleştirdi.

Kitabın tanıtım ve imza günü 17 Temmuz çarşamba günü Dibeklihan’da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Akademia Vakfı Başkanı Özay KARTAL, yürüttükleri Mausoleum projesi, Herodot Tarih Konferansları dizisi, organize ettikleri çalıştay ve sempozyumların yanı sıra, Halikarnas Balıkçısının misyonunu devam ettiren yayınlar yapacaklarını, bunun da başlangıcının aynı misyonda önemli bir akademik çalışma olan bu kitap ile yaptıklarını belirtti. Kartal, ayrıca Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın bu eseri vakfa emanet etmesi ve vakfa duyduğu güven için ve kitabın basımına katkı verem TAV Havalimanları İşletmesine ayrı ayrı teşekkür etti.

Kitap tanıtım konuşmasını yapan Prof. Dr. Fahri IŞIK ise şunları belirtti. “Öncelikle Dibeklihan’ın kurucusu değerli dostum Cenap TEZER’in aramızda olmaması bize aynı zamanda bir hüzün yaşatıyor. Bu kitap bir ömrün emeği olarak karşınızda. Halikarnas Balıkçının bilim adamı olmadığını ve onun fikirlerine değer verilmemesini söyleyenlere verilmiş en güzel bilimsel yanıttır. Anadolu’daki kadim medeniyet ve kültürlerin hepsini Yunan’a bağlayan akademik tutuculuğa da verilmiş en güzel yanıttır.”

Tanıtım günü daha sonra IŞIK’ın kitaplarını imzalaması ile son buldu.

 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com