28 Mart 2024 Perşembe

YAT TURİZMİ ŞAHLANIYOR! YERLİ TURİST BU YAZ ‘DENİZE AÇILIYOR’

BHM
26.04.2022 11:09
YAT TURİZMİ ŞAHLANIYOR! YERLİ TURİST BU YAZ ‘DENİZE AÇILIYOR’
Turizmciler bu yaz kiralık yatlara talebin yüksek olduğunu söylerken, dünyadan pazar tahminleri de onları doğruluyor. Yat turizminin önde gelen noktalarından Göcek, Bozburun, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kaş ve Datça şimdiden yoğun talep alıyor.

Global Market Insights verilerine göre küresel yat endüstrisinin 2027’ye kadar 15 milyar Dolar değere ulaşmasının beklendiğini ifade eden turizmci İlker Kulaksız, “Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz hem yerli hem de yabancı turistlere benzersiz kıyı şeridiyle kapı aralıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl yat turizminden beklentimiz yüksek. 2021’e kıyasla yat kiralama taleplerinde artış görüyoruz. Yat turizminin önemli merkezlerinden biri olan ülkemizde mayıs ayında başlayacak hareketliliğin özellikle Kurban Bayramı sonrasında yerli turistler açısından da artacağını öngörüyoruz.”

EN ÇOK TALEP; GÖCEK, BOZBURUN, FETHİYE, BODRUM, MARMARİS, KAŞ VE DATÇA’YA…

Türkiye’de yat turizmin geliştiği bazı bölgelerin bu sezon da öne çıktığını aktaran İlker Kulaksız, “Hem globalde hem de Türkiye’de durgun geçen iki yaz sezonunu geride bıraktık. Aldığımız taleplerden yola çıkarak 2022’nin özellikle yat turizmi açısından renkli geçeceğini düşünüyoruz. Ülkemiz yat turizminin önde gelen noktalarından Göcek, Bozburun, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kaş ve Datça şimdiden yoğun talep alıyor. Özellikle de gulet ve motor yatlara yönelik talepler daha yüksek” dedi. Rusya vatandaşlarına ait çok sayıda yatın Bodrum ve Marmaris’e gelerek demir attığını hatırlatan Kulaksız, “Hareketliliğinin daha da artacağını, bu yıl yaz sezonunun özellikle de denizlerde uzun süreceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

(Hürriyet)

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com