27 Temmuz 2024 Cumartesi

‘Yeraltı Suları İhalesi Hukuksuzdur, İptal Edilmelidir!’

BHM
07.02.2024 12:40
‘Yeraltı Suları İhalesi Hukuksuzdur, İptal Edilmelidir!’
Suyun yaşam hakkı olduğunu ve ticarileştirilemeyeceğini savunan Muğla Su İnisiyatifi, Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Yayla Mahallesin’de “Yeraltı Sularının İçme Suyu Olarak Satışına Yönelik 3 Yıl Süre ile Kiraya Verilmesi” için açılan ihaleye itiraz ederek ihalenin iptalini istedi.

Muğla Su İnisiyatifi'nin paylaştığı 7 Şubat 2024 tarihli basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 


Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 08.02.2024 tarihinde Köyceğiz İlçesi Yayla Mahallesinde Yeraltı Sularının İçme Suyu Olarak Satışına Yönelik 3 Yıl Süre ile Kiraya Verilmesi için ihale açıldığı ilan edilmiştir.


Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının görev ve yetkileri, çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğinin 5. Maddesinde tanımlanmıştır. Bu görev ve yetkiler arasında yeraltı sularının kiraya verilmesi yetkisi yer almamaktadır.


Muğla YİKOB'un görevi ve yetkisi olmadan su varlıklarının özelleştirilmesi için ihale açması yönetmeliğe aykırı ve suç niteliğindedir.


Muğla Su İnisiyatifi olarak suyun yaşam hakkı olduğunu ve ticarileştirilemeyeceğini temel alan çalışmalarımızın gereği olarak Muğla Valiliği'ni suç niteliğinde olan söz konusu ihaleyi iptal etmesi için gereğini yapmaya davet ediyoruz. MSİ olarak konun takipçisi olacağımızı ve eğer ihale gerçekleşirse bu özelleştirme girişimini durdurmak için her türlü yasal ve meşru mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.


Saygılarımızla,


Muğla Su İnisiyatifi
Eşsözcüler: Sebahat Genç, Serdar Denktaş

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com