23 Ekim 2024 Çarşamba

‘Yeşil İlçe’ projesi Bodrum’dan başlatıldı

BHM
18.10.2024 19:32
‘Yeşil İlçe’ projesi Bodrum’dan başlatıldı
Aras Kargo’nun sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında ‘yarına taşıyoruz’ mottosuyla hayata geçirdiği "Yeşil İlçe" projesinin ilk ayağı Bodrum’da gerçekleşti.

Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden Aras Kargo, sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine alarak yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.
 

Şirketin sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında “yarına taşıyoruz” mottosuyla hayata geçirdiği ‘Yeşil İlçe’ projesine Bodrum’da start verildi. Bodrum Belediyesi’nin ‘Daha Yaşanabilir Bodrum’ misyonuyla paralel olarak atılan bu adım ile şirket, Bodrum Merkez, Turgutreis ve Yalıkavak şubelerindeki 22 adet şirket kargo dağıtım aracını elektrikliye çevirdi. Bu adım sayesinde ilçede karbon salınımının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bodrum’dan başlayarak sürdürülebilir ve çevre dostu taşımacılığın Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik örnek bir girişim olarak öne çıkan projenin tanıtım toplantısı, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın ve Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile Mis Gibi 1 Bodrum gönüllülerinin katılımıyla 17 Ekim Perşembe günü Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleşti. 

Yeşili ve mavisi ile doğa dostu Bodrum 
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci bu anlamlı projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Göreve geldiğimizde sürdürülebilirlik kapsamında ‘Doğa Dostu Bodrum’ söylemiyle Bodrum’un yeşilini ve mavisini koruyabileceğimiz projeler üzerinde düşünmeye başladık. Ne mutlu ki bu konuda Aras Kargo’nun da çok değerli bir projesi olduğunu öğrendik ve bir araya gelerek değerlerimizi birleştirdik. ‘Yeşil Bodrum’ projesi kapsamında iş birliği gerçekleştiriyor, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bodrum Belediyesi olarak çevreyi koruma ve sürdürülebilir kalkınma alanındaki projelerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi. 

Diğer ilçelerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor 
Şirketin Bodrum’da başlattığı “Yeşil İlçe” projesinin, önümüzdeki dönemde Beykoz, Çeşme, Kuşadası, Dikili ve Didim başta olmak üzere Türkiye’nin diğer ilçelerinde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu projenin uygulanacağı ilçelerde kargo dağıtımlarını elektrikli şirket araçlarıyla yapacak olan Aras Kargo, projeyle tüm Türkiye’de sürdürülebilir taşımacılık anlayışının yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com