25 Nisan 2024 Perşembe

Yunanistan’dan Bodrum’un karşısına tepki çeken anıt

BHM
23.09.2022 20:46
Yunanistan’dan Bodrum’un karşısına tepki çeken anıt
Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi ve Batı Trakya’daki gerginliği tırmandıracak bir hamle geldi. Yunanistan, Bodrum’un karşısına sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı dikme kararı aldı. Anıtın açılışının 5 Ekim'de yapılacağı belirtildi.

Yunanistan'ın Ege Adaları ile Batı Trakya'da ABD işbirliği ile silahlandırmayı sürdürürken Türkiye ile yaşadığı gerginliği bu kez Muğla'nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'na sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı dikerek gerginliği arttırıyor.

İSTANKÖY BELEDİYE MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

İstanköy'de yayın yapan www.kosnews.gr haber sitesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde İstanköy Belediye Meclisi'nin aldığı kararın ardından Pontuslular Derneği (O Xeniteas) tarafından bir ay önce yapımına başlanan sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı ve Parkı'nın 5 Ekim 2022 tarihinde törenle açılacağı belirtildi.

“353 BİN AKRABAMIZ İÇİN ANIT DİKTİK”

Pontuslular Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis yaptığı açıklamada heykeltraş Kikotis Georgios’un yapılan anıtın törenle açılacağını belirtti.

Navrozidis, “Pontus Helenizminin kalbinin attığı İstanköy'de yurttaşların bölünmez bütünlüğünü temsil eden anıt ile  353 bin akrabamızı anmaya hazırız. Bu sadece İstanköy’ü değil, her yerdeki Pontusluları da gururlandıran bir karardır ve bu şekilde Türk milliyetçiliğinin müreffeh bir kesime karşı işlediği suçlardan 103 yıl sonra Pontus Helenizminin Soykırımı’nın tanınması için mücadelesinin devam edeceğinin bilinmesi yönünde bir karardır” dedi.

 

Kaynak: Sözcü - Yaşar Anter

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com