28 Mart 2024 Perşembe

56 ülkeden Gümbet’e turist geliyor

BHM
28.02.2014 17:54
56 ülkeden Gümbet’e turist geliyor
Başkan Kocadon, “Gümbet'te Türkiye'de ilk denebilecek bir kentsel dönüşüm projesi yaptık. Gümbet'te 3 firma kalmıştı turist getiren, şimdi ise 56 ülkeden Gümbet'e turist geliyor." dedi.

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD)’nin her hafta geleneksel olarak düzenlediği "Perşembe Toplantısı"na Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuk oldu.

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) Geleneksel Perşembe Toplantısı'nı bu hafta Gümbet Flora Otel'de Bodrum Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon'un katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıya ayrıca CHP Bodrum İlçe Baskani Recai Seymen ile BESİAD üyeleri katıldı.

 

BESİAD Başkanı Engin Kaplan, toplantıda yaptığı konuşmada; “BESİAD olarak, Bodrum yerel ekonomisinin güçlenmesi ve ülke ekonomisine fayda sağlayacak projeler gerçekleştirmek, fikirler üretmek misyonumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz. İçinden geçmekte olduğumuz yerel seçim sürecini de bu bağlamda değerlendiriyoruz. Ben sözü fazla uzatmadan bugün bizlerle olan Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon'a bırakıyorum.” dedi.

“Bize inananlar başarılı oldu”
Başkan Kocadon, kendisinin bir turizmci olduğunu belirterek, “BESİAD'a ilk  kez 2002 yılında geldim. 2002'den beri de sürekli sizleri ziyaret ettim, toplantılarınıza katıldım ve konuşmalar yapıp fikirlerimi söyledim. Geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bizi esas kılan, kent kimliğimizi kaybetmememiz oldu. Diğer yerlerse bu sebeplerden dolayı Türkiye’nin ve dünyanın gündeminden yavaş yavaş düştüler.  Turizm yükselirken, oralarda binaların boyları da yükseldi, şehirleştiler ve özelliklerini yitirdiler. Bodrum'da turizm yükselirken binaların boyları belirlenmiş seviyede kaldı. Kent kimliğimiz de dahil, mimari özelliklerimizi yitirmedik. Hiç bir zaman çevreye ve doğaya fazla zarar vermeden, Bodrum'u bu günlere getirdik. Ben göreve geldiğimden beri iş yerlerinin sınırlandırılması konusunda çok fazla mücadele etmiş bir belediye başkanıyım. Halen bazı bölgelerdeki arkadaşlarıma; berber açacak olsun, kafe açacak olsun, market açacak olsun diyorum ki; kardeşim burada 5 tane market var, sen de açarsan beşiniz birden batarsınız. Market açacak arkadaşıma da; bak kardeşim, şu mahallede market yok, git oraya market aç, diyorum ama o zannediyor ki ona kötülük yapıyorum. Halbuki ona en çok iyiliği ben yapıyorum. Onu, ihtiyaç olan bölgeye yönlendiriyorum. Bugüne kadar onlar için yapabildiğim kadarını yaptım. Bize inananlar da bunda başarılı oldu. Onun için arkadaşlar, ben bu iş yeri fazlalığı konusunda halen mücadele ediyorum. Zaten bakanlıkların da böyle  bir çalışması var, benim yaptığım şey de artık yasal bir konuma oturacak. Biz bundan sonra  yaptığımız projelerde, tek belediye olmamız dolayısıyla imar planlarını düzenleyeceğiz. Bu düzenlemeden sonra imar planı olmayan köy bile kalmayacak.” şeklinde konuştu.

 

“56 ülkeden Gümbet’e turist geliyor”
Turizmden geçinen bir belediye başkanı olarak turizmin hayatında çok büyük bir önem taşıdığını ifade eden Başkan Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Biz bu yıl 30 farklı fuarda Bodrum'u tanıtıyoruz. Özellikle Bodrum'u terk etmiş İskandinav ülkeleri ve TUI Bodrum’a geri  dönüyor. Bunun altında yatan nedense şu; yaklaşık 2 hafta önce TUI'nin CEO'su geldi ve Bodrum'da müthiş bir değişim var, çok iyi bir alt ve üst yapı yenilemesi var. Özellikle yeni yapılan oteller çok üst seviye kaliteli oteller" dedi ve artık Bodrum'a tekrar turist getirmeye karar verdiklerini açıkladı. İskandinav ülkeleri 2 yıl önce döndü. Bizim tanıtım çalışmalarımız, özellikle Gümbet'teki yenilemeden dolayı %148 artış ile Türkiye'ye girdiler. Bakın Gümbet'te Türkiye'de ilk denebilecek bir kentsel dönüşüm projesi yaptık. Gümbet'te 3 firma kalmıştı turist getiren, şimdi ise 56 ülkeden Gümbet'e turist geliyor." dedi.

 

BHM
Bodrum BESİAD

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com