19 Nisan 2024 Cuma

BELEDİYE BAŞKANLARININ "HİZMET" POLEMİĞİ

BHM
26.08.2021 13:44
BELEDİYE BAŞKANLARININ
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada belediye olarak; Ankara Altındağ Belediyesi’nden 25 milyon TL fazla ödenekle zor şartlarda hizmet verdiklerini dile getirmişti. AK Partili Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da sosyal medya hesabından, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a cevap verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediye olarak; Bodrum’un sabit nüfus artışına paralel olarak artan altyapı yetersizliğinin tamamen çözülmesi için gerekli olan paranın da 5 milyar TL yani, belediyenin 11 yıllık bütçesine eşit olduğunu, Ankara Altındağ Belediyesi’nin yıllık bütçesi olan 440 milyon liradan 25 milyon lira fazla bir bütçe ile gerçekten çok zor şartlarda hizmet verdiğini dile getirdi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Öncelikle Bodrum ile Altındağ’ı kıyaslamanız oldukça yanlış olmuş. Sizin sadece yazın nüfusunuz yoğunken, Altındağ’ın her gün nüfusu 1,5 milyonun üzerine çıkmaktadır. Yani Altındağ Belediyesi, 398 bin nüfusu için ayrılan bütçe ile 1,5 milyon Ankaralı’ya hizmet vermektedir. Altındağ üniversiteleri, hastaneleri, tarihi alanları, müzeleri, kent meydanları ile adeta başkentimizin içerisinde başkenttir. Yüzlerce tarihi ve turistik değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Altındağ’da yaz kış demeden her gün 10 binden fazla noktadan çöp toplamaktayız” dedi.

Açıklamasını sürdüren Başkan Balcı, “Biz elimizdeki bütçenin yarısını yatırıma harcıyoruz ve sorunları aşıyoruz. Size de tavsiyemiz yaklaşık 4 milyon TL olan özel kalem bütçenizi bizim gibi 1 milyon TL’ye düşürerek, yatırıma daha çok bütçe ayırmanız. Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur” ifadelerini kullandı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com